Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

VIII Beskidzki Konkurs Młodych Kucharzy

Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych im. Macierzy Ziemi Cieszyńskiej
oraz
Beskidzki Klub Kulinarny

ma przyjemność zaprosić Państwa na

VIII Beskidzki Konkurs Młodych Kucharzy

CIESZYN 25.10.2016

Informacje dotyczące konkursu

1. Organizatorem konkursu są:

                  – Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Cieszynie, plac Londzina 3,

                  – Beskidzki Klub Kulinarny z siedzibą w Skoczowie,

2. Konkurs odbędzie się 25 października 2016r. (wtorek) w ZSEG (Cieszyn, pl. Londzina 3)
o godz. 10:30, odprawa przed konkursem o godz. 10:00.

3. Konkurs adresowany jest do uczniów szkół gastronomicznych.

4. Celem konkursu jest:

                  – propagowanie i pogłębianie wiedzy kulinarnej,

                  – doskonalenie umiejętności zawodowych,

                  – pobudzenie kreatywności uczniów,

                  – rozbudzenie wrażliwości estetycznej,

     – nawiązanie kontaktów i współpracy z innymi szkołami o tym samym profilu (wymiana doświadczeń zawodowych)

                  – rozwijanie zdrowego współzawodnictwa między uczniami i szkołami zawodowymi

5. Uczestnicy startują indywidualnie, po 1 zawodniku z każdego typu szkoły.

6. Uczestnicy przygotowują potrawy z ciasta ziemniaczanego (na bazie ziemniaków z polskich upraw). Każdy uczestnik konkursu wykonuje danie zasadnicze w ilości 4 porcji.

7. Numer zgłoszenia ucznia jest jednocześnie numerem startowym.

8. Zgłoszenia szkół i uczestników należy przesłać do ZSEG elektronicznie na adres bkmb@zseg.cieszyn.pl lub telefonicznie pod numer 601517218 p. Bożena Pieszka do dnia 3 października 2016 r.

9. Receptury na cztery porcje, nazwiska uczniów i opiekunów należy przesłać na adres e-mail bkmb@zseg.cieszyn.pl do 17 października 2016 roku.

10. Bliższe informacje i komplet dokumentów będą podane w terminie do 30 września 2016 roku na stronie internetowej szkoły www.zseg.cieszyn.pl.

11. Wszyscy uczestnicy otrzymują dyplomy oraz upominki, a laureaci pierwszych trzech miejsc nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów.

12. W dniu konkursu dostępna będzie kawiarenka, do której zapraszamy na poczęstunek wszystkich uczestników, opiekunów oraz gości – sala nr 45 (parter).

13. Uczestnicy konkursu oraz opiekunowie mają możliwość wykupienia na miejscu obiadu.

14. Organizacja dnia konkursu:

  • 8:00-9:30 – rejestracja uczestników,
  • 10:00 – odprawa uczestników,
  • 10:30 – rozpoczęcie konkursu w pracowniach nr: 49, 50.

15. W przypadku małej ilości zgłoszeń istnieje możliwość startu dwóch uczniów z jednego typu szkoły.

16. Organizator konkursu zastrzega sobie prawo do publikacji danych osobowych uczestników konkursu.

17. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do zmian w regulaminie.

 

 Regulamin

 

Aktualności

SweetTargi 2025

SweetTargi 2025 – największe wydarzenie branży piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej na południu Polski – odbędą się w dniach 22–24 marca w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron