Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

VIII Beskidzki Konkurs Młodych Kucharzy

Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych im. Macierzy Ziemi Cieszyńskiej
oraz
Beskidzki Klub Kulinarny

ma przyjemność zaprosić Państwa na

VIII Beskidzki Konkurs Młodych Kucharzy

CIESZYN 25.10.2016

Informacje dotyczące konkursu

1. Organizatorem konkursu są:

                  – Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Cieszynie, plac Londzina 3,

                  – Beskidzki Klub Kulinarny z siedzibą w Skoczowie,

2. Konkurs odbędzie się 25 października 2016r. (wtorek) w ZSEG (Cieszyn, pl. Londzina 3)
o godz. 10:30, odprawa przed konkursem o godz. 10:00.

3. Konkurs adresowany jest do uczniów szkół gastronomicznych.

4. Celem konkursu jest:

                  – propagowanie i pogłębianie wiedzy kulinarnej,

                  – doskonalenie umiejętności zawodowych,

                  – pobudzenie kreatywności uczniów,

                  – rozbudzenie wrażliwości estetycznej,

     – nawiązanie kontaktów i współpracy z innymi szkołami o tym samym profilu (wymiana doświadczeń zawodowych)

                  – rozwijanie zdrowego współzawodnictwa między uczniami i szkołami zawodowymi

5. Uczestnicy startują indywidualnie, po 1 zawodniku z każdego typu szkoły.

6. Uczestnicy przygotowują potrawy z ciasta ziemniaczanego (na bazie ziemniaków z polskich upraw). Każdy uczestnik konkursu wykonuje danie zasadnicze w ilości 4 porcji.

7. Numer zgłoszenia ucznia jest jednocześnie numerem startowym.

8. Zgłoszenia szkół i uczestników należy przesłać do ZSEG elektronicznie na adres bkmb@zseg.cieszyn.pl lub telefonicznie pod numer 601517218 p. Bożena Pieszka do dnia 3 października 2016 r.

9. Receptury na cztery porcje, nazwiska uczniów i opiekunów należy przesłać na adres e-mail bkmb@zseg.cieszyn.pl do 17 października 2016 roku.

10. Bliższe informacje i komplet dokumentów będą podane w terminie do 30 września 2016 roku na stronie internetowej szkoły www.zseg.cieszyn.pl.

11. Wszyscy uczestnicy otrzymują dyplomy oraz upominki, a laureaci pierwszych trzech miejsc nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów.

12. W dniu konkursu dostępna będzie kawiarenka, do której zapraszamy na poczęstunek wszystkich uczestników, opiekunów oraz gości – sala nr 45 (parter).

13. Uczestnicy konkursu oraz opiekunowie mają możliwość wykupienia na miejscu obiadu.

14. Organizacja dnia konkursu:

  • 8:00-9:30 – rejestracja uczestników,
  • 10:00 – odprawa uczestników,
  • 10:30 – rozpoczęcie konkursu w pracowniach nr: 49, 50.

15. W przypadku małej ilości zgłoszeń istnieje możliwość startu dwóch uczniów z jednego typu szkoły.

16. Organizator konkursu zastrzega sobie prawo do publikacji danych osobowych uczestników konkursu.

17. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do zmian w regulaminie.

 

 Regulamin

 

Aktualności

Trwa Tydzień Kuchni Polskiej

Sieć hurtowni MAKRO Polska po raz szósty organizuje festiwal, podczas którego goście w blisko 400 restauracjach mogą spróbować klasycznych dań kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron