Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Wrocławska Hala Stulecia w dniach 2-4 czerwca to nawigacja po restauracjach, hotelach i pensjonatach Polski.

Pyszna Polska 2017 Targi gastronomiczno-hotelarskie Magdy Gessler, to również przekrój sektora HoReCa, czyli wszystko co jest niezbędne do odniesienia sukcesu i zaspokojenia co raz to bardziej wymagających odbiorów. To tu spotkają się managerowie, właściciele, producenci wyposażenia prezentujący swoje nowości oraz dostawcy certyfikowanej żywności oraz napojów  z najwyższej półki.

Pyszna Polska 2017 to wydarzenie z bogatym programem, specjalnymi strefami pokazowymi w wykonaniu autorytetów kulinarnych takich jak Pan Robert Sowa, Robert Poliński, Mikołaj Rey, Marcin Jabłoński, Beata Śniechowska, Mateusz Nowak, Dr Józef Sadkiewicz, Marcin Piotrowski, Carlos Gonzales Tejera, Arleta Żynel oraz Arkadiusz Kruszik z możliwością degustacji potraw wykonanych przez mistrzów kuchni.

Jean –Luc Clabaut – właściciel winnic „SAS MANOIR de VALETTE” Prezes firmy „SASU DMV specjalizuje się w kulturze enologicznej, zaprasza na wykład – Kategoria Win najwyższej światowej jakości Grand Cru, temat: Przedstawienie klasyfikacji Grands Crus od 1855. Grand cru, aktualny ranking we Francji: Notifikacja Parkera, Konferencja i kompozycje win francuskich z serami.

Jean Gennaro – dziennikarz regionu Charente Maritime, specjalista w prasie regionalnej viticole w Koniakuzaprezentuje produkty winne krainy Koniaku – wina, aperitify Pineau de Charente oraz propozycje tych trunków z menu z kuchni francuskiej i polskiej.

 {module pyszna polska artykuł}

Stowarzyszenie „Kobiety i Wino” przygotowało sporo atrakcji, dla każdego miłośnika wina i nie tylko – warsztaty i wykłady o winie.

Anna Dębska– redaktor naczelna portalu Gdziezjesc.info poprowadzi szkolenie dla managerów „4 noże w Twojej restauracji, czyli rewolucja, której potrzebuje Twoja restauracja”.

Jacek Bilczyński – Redaktor naczelny dwumiesięcznika „FIT Magazyn” Dietetyk i trener personalny gwiazd oraz najbardziej wymagających klientów, zaprasza na autorski wykład dotyczący zdrowego żywienia: Tłuszcz w diecie i inne mity odżywiania – 10 najpopularniejszych mitów związanych z dietą”

Joanna Spychalska– dietetyk i psychodietetyk w jednym. Głosi, że posiłki mają nie tylko smakować i cieszyć oko, ale także muszą być odpowiednio skomponowane – działać terapeutycznie na organizm. Zaprasza na szkolenie zatytułowane „Zdrowie zaczyna się na talerzu”

USIĄDŹ PO POLSKU– ekspozycja wystawy z Baru Barbara (ESK 2016) oraz projekt POLSKI STÓŁ. Wystawa będzie interaktywną strefą chillout dla zwiedzających oraz miejscem prezentacji „Wrocławskiej Książki Kucharskiej” – projektu literackiego ESK i Stolicy Książki Unesco.

Zapraszamy w dniach 2-4 czerwca do wrocławskiej Hali Stulecia.

Aktualności

Podsumowanie konferencji MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 21.06.2022, Sopot 21 czerwca w hotelu Radisson Blue odbyła się konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant, edycja New Generation.  Podczas wydarzenia prawdziwi rewolucjoniści

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron