Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Wina i Gościna w Sztukówce

Podkarpacka Winnica Sztukówka kontynuuje cykl imprez plenerowych „Sztukówka zaprasza”, których już drugi rok z rzędu partnerem jest Województwo Podkarpackie, a „Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym.

W najbliższy weekend (9-10 lipca) warto odwiedzić położoną na Pogórzu Strzyżowskim winnicę Sztukówka, gdzie odbędzie się już trzecie wydarzenie z tegorocznego cyklu „Sztukówka zaprasza!”. Trzecia impreza zatytułowana jest „Wina i Gościna” i będzie miała trochę inny charakter niż poprzednie.

Rozpocznie się dość nietypowo, bo II Biegiem Dookoła Winnicy.

Później na gości będą czekać wystawcy lokalnych produktów i rękodzieła, nowe menu jedzeniowe oraz inspirująca degustacja – a właściwie konfrontacja smaków winiarskich i piwowarskich pt. „Wszystko drożdżeje”.

Jak zwykle, o dobrze schłodzone napoje alkoholowe zadbają lokalne winnice: Winnica Sztukówka, Alabaster, Melancholia i Browar Lasowiak. Będą dostępne również napoje bezalkoholowe. Z kolei jedzenie zapewni tym razem Sztukówka i przyjaciele. 

Wieczorem w sobotę na plenerowej scenie wystąpi zespół Kmiecie z Budziwoja. Kolejnego dnia, w niedzielę, organizatorzy nie zwalniają tempa i na Arenie Sztukówka rozegra się turniej piłki nożnej.

Organizatorzy zapewniają, że istnieje możliwość bezpłatnego noclegu w namiotach, samochodach i kamperach, ponieważ teren winnicy jest na noc zamykany. Można też przyjechać ze swoim zwierzęciem.

Adres: Winnica Sztukówka, Glinik Średni 153, 38-130 Frysztak, woj. podkarpackie

Szczegółowy program imprezy poniżej:

Aktualności

GELATO FESTIVAL WORLD MASTERS

Gelato Festival to seria międzynarodowych wydarzeń poświęconych sztuce tworzenia rzemieślniczych lodów, które rozpoczęły się we Włoszech i z biegiem lat przerodziły się w globalny festiwal.

Nagrody AIG Prix i AIX Coquinaria

10 października w Hotelu H15 Boutique w Warszawie odbyła się uroczysta ceremonia wręczenia nagród AIG Prix oraz Ars Coquinaria. Wśród gości znaleźli się m. in.

Przegląd Gastronomiczny 5/2024

Nowy numer „PG” 5/2024 Opłaty abonamentowe i standardy ochrony małoletnich – Adrianna Lotolc    2 Czy AI nadaje się na dietetyka?    4 Jedzenie emocjonalne – jak

MADE FOR Restaurant

Stajemy do walki: MASZYNY kontra ROMANTYZM, budując restaurację Nowego Świata opartą na AUTOMATYZACJI i zapraszając do tego dzieła najlepszych polskich gastronomów podczas najbardziej kreatywnego wydarzenia

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron