Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Wina i Gościna w Sztukówce

Podkarpacka Winnica Sztukówka kontynuuje cykl imprez plenerowych „Sztukówka zaprasza”, których już drugi rok z rzędu partnerem jest Województwo Podkarpackie, a „Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym.

W najbliższy weekend (9-10 lipca) warto odwiedzić położoną na Pogórzu Strzyżowskim winnicę Sztukówka, gdzie odbędzie się już trzecie wydarzenie z tegorocznego cyklu „Sztukówka zaprasza!”. Trzecia impreza zatytułowana jest „Wina i Gościna” i będzie miała trochę inny charakter niż poprzednie.

Rozpocznie się dość nietypowo, bo II Biegiem Dookoła Winnicy.

Później na gości będą czekać wystawcy lokalnych produktów i rękodzieła, nowe menu jedzeniowe oraz inspirująca degustacja – a właściwie konfrontacja smaków winiarskich i piwowarskich pt. „Wszystko drożdżeje”.

Jak zwykle, o dobrze schłodzone napoje alkoholowe zadbają lokalne winnice: Winnica Sztukówka, Alabaster, Melancholia i Browar Lasowiak. Będą dostępne również napoje bezalkoholowe. Z kolei jedzenie zapewni tym razem Sztukówka i przyjaciele. 

Wieczorem w sobotę na plenerowej scenie wystąpi zespół Kmiecie z Budziwoja. Kolejnego dnia, w niedzielę, organizatorzy nie zwalniają tempa i na Arenie Sztukówka rozegra się turniej piłki nożnej.

Organizatorzy zapewniają, że istnieje możliwość bezpłatnego noclegu w namiotach, samochodach i kamperach, ponieważ teren winnicy jest na noc zamykany. Można też przyjechać ze swoim zwierzęciem.

Adres: Winnica Sztukówka, Glinik Średni 153, 38-130 Frysztak, woj. podkarpackie

Szczegółowy program imprezy poniżej:

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron