Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Menu Italia

Witamy Menu Italia!

Benvenuti a Menu Italia!



Mamy przyjemność ogłosić, że podczas targów HoReCa „GASTRO SHOW 2016” w Centrum Targowym EXPO PTAK odbędzie się I Ogólnopolski Konkurs Kuchni Włoskiej Menu Italia 2016”. Celem przedsięwzięcia jest wyłonienie wybitnych talentów kulinarnych wśród kucharzy restauracji i hoteli, specjalizujących się w kuchni włoskiej czy uczniów szkół gastronomicznych, chcących poznać jej tajniki i pochwalić się swoimi umiejętnościami. Konkurs ma za zadanie propagowanie kuchni włoskiej w Polsce i jest także formą rozwoju zawodowego. Jak wiemy strefa kulinarna i gastronomiczna stanowi doskonałą płaszczyznę do nawiązania znajomości, porozumienia, poznawania i celebrowania.

Konkurs jest skierowany do kucharzy, którzy ukończyli 18 rok życia.  To wśród nich chcemy odkrywać pasjonatów kuchni włoskiej.  By wziąć udział w tym konkursie, wystarczy samo zgłoszenie. Zależy nam na promocji, utalentowanych ludzi. Konkurs „Menu Italia 2016” będzie sprzyjał kształtowaniu wybitnych jednostek. 

Wszyscy uczestnicy konkursu otrzymają dyplomy uczestnictwa i nagrody ufundowane przez sponsorów. Uczestnicy, którzy zajmą pierwsze trzy miejsca otrzymają statuetki konkursu oraz wartościowe nagrody ufundowane prze sponsorów, w tym staż w renomowanej restauracji.

Serdecznie zapraszamy do udziału!
Wszelkie informacje na menuitalia.pl, NewsGastro.pl oraz Papaja.pl.

Zgłoszenia należy wysyłać na adres: konkurs@menuitalia.pl

Głównym organizatorem I Ogólnopolskiego Konkursu Kuchni Włoskiej

”Menu Italia 2016”  jest firma Menu Italia:

Mamy ogromną przyjemność poinformować, że od maja br. jesteśmy w Polsce! Menu Italiato sklep adresowany do profesjonalnej gastronomii oferujący oryginalne i tradycyjne produkty kuchni włoskiej.

Popularność włoskiej kuchni w naszym kraju dorównuje już prawie popularności kuchni polskiej – nasi rodacy cenią i uwielbiają pizzę, makarony, suszone pomidory, oliwki, wędliny, sery, oliwy, balsamiki, ryż czy wina…

Dlaczego jednak pizza i pasta we Włoszech smakują lepiej niż ta sama w Polsce?

Dlaczego obserwując włoskiego kucharza przy pracy wszystko wydaje się takie proste?

Dlaczego z tysięcy „italiańskich” restauracji godnych uwagi, zapadające w pamięć są tylko nieliczne?

Tajemnica tkwi w jakości produktów, których ze względu na udział emocji w ich tworzeniu, nie można podrobić. Takie właśnie produkty oferujemy… pełne „magii” i włożonego w ich produkcję serca, tradycji i kultury… Dobieramy najlepszych producentów, tylko wysokiej jakości produkty.

Jeden adres, dziesiątki markowych producentów i setki unikalnych produktów!

Warto tu bywać. www.menuitalia.pl

 Załączniki:

1.Arkusz zgłoszeniowy

2.Regulamin

PARTNERZY KONKURSU:

 

                            

            

 

 

PATRONI MEDIALNI:

                          

 

 

 

 

               

Aktualności

Trwa Tydzień Kuchni Polskiej

Sieć hurtowni MAKRO Polska po raz szósty organizuje festiwal, podczas którego goście w blisko 400 restauracjach mogą spróbować klasycznych dań kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron