Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Wino na medal

Wino na medal

Stowarzyszenie Sommelierów Polskich wznawia trzecią edycję konkursu „Wino na medal”!

Organizatorzy zapraszają importerów, dystrybutorów i producentów wina, których produkty są dostępne w ofercie branży HORECA do zgłaszania swoich produktów. Termin nadsyłania zgłoszeń mija 16 października.

Zwycięzcy konkursu mogą oznaczać nagrodzone butelki znakiem zdobytego medalu i wyróżnić najlepsze produkty wobec klienta ostatecznego. Konkurs to szansa na zwiększenie sprzedaży
i wzmocnienie swojej pozycji w branży.

W edycji 2019 najwyższe noty uzyskały czerwone wina z Włoch i Kalifornii. Wśród win wyróżnionych złotymi medalami znalazło się także jedno wino z Izraela. Łącznie na konkurs wpłynęło ponad 170 próbek. W konkursie wzięli udział i zostali wyróżnieni medalami zarówno wiodący, jak i mniejsi dystrybutorzy, a także 6 polskich winnic.

W tym roku, podobnie jak w poprzednich edycjach, nadesłane na konkurs butelki będą oceniane przez komisję konkursową złożoną z sommelierów i ekspertów winiarskich. Jury oceni produkty
w skali 100-punktowej metodą tzw. degustacji w ciemno. Wyróżnienia będą przyznawane w trzech kategoriach:

  • wina spokojne: białe, różowe, czerwone
  • wina musujące: białe, różowe, czerwone
  • wina wzmacniane: białe, różowe, czerwone.

Zgłaszać można dowolną liczbę produktów winiarskich. Aby wziąć udział w konkursie trzeba wypełnić formularz konkursowy, wnieść z góry opłatę rejestracyjną w wysokości 50 zł netto za każdy zgłaszany produkt oraz przesłać po trzy butelki każdego zgłaszanego wina na adres: PRO-LOG S.A. 3 Maja 8 PL-05-800 Pruszków. Próbki należy dostarczać w kartonach transportowych oznaczonych napisem: Stowarzyszenie Sommelierów Polskich ” Wino na medal” w dni powszednie, od poniedziałku do piątku w godz. 8.00-17.00 (kontakt do Prolog: bok@pro-log.com.pl, Dorota Miszalska tel. 691 939 767).

Produkty na konkurs można przekazywać do 16 października. Ogłoszenie zwycięzców nastąpi podczas finału Mistrzostw Polski Sommelierów, 24 października. Pełny regulamin konkursu jest dostępny pod linkiem: REGULAMIN .

Partnerem trzeciej edycji Wino na Medal jest PRO-LOG – firma oferująca kompleksową obsługę logistyczną łańcucha dostaw, specjalizująca się w obsłudze towarów akcyzowych: napojów alkoholowych i olejów smarowych.

Kontakt dla uczestników konkursu:

winonamedal@sommelierzy.pl

Aktualności

Podsumowanie konferencji MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 21.06.2022, Sopot 21 czerwca w hotelu Radisson Blue odbyła się konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant, edycja New Generation.  Podczas wydarzenia prawdziwi rewolucjoniści

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron