Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

WorldSkills Poland 2020

Worldskills Poland

We wrześniu WorldSkills Poland (FRSE) zorganizuje drugie Eliminacje Krajowe WorldSkills Poland 2020, które odbędą się podczas targów POLAGRA w Poznaniu (28.09 – 1.10.2020).

Głównym celem konkursu jest wyłonienie młodych mistrzów fachu. Zwycięstwo daje możliwość zdobycia kwalifikacji do reprezentowania naszego kraju na międzynarodowym konkursie WorldSkills Szanghaj 2021.

Podczas EKWSP 2020 odbędą się 4 konkurencje:

  1. Gotowanie – druga edycja
  2. Cukiernictwo – pierwszy raz
  3. Serwis restauracyjny – pierwszy raz
  4. Carving – pierwszy raz

Wyłącznym organizatorem eliminacji jest Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji.

Merytoryczną pieczę nad przebiegiem konkursu będą sprawować najlepsi eksperci branż: Paweł Salamon (Team Lider WorldSkills), Iwona Niemczewska (Ekspert WorldSkills, gotowanie), Michał Doroszkiewicz (Ekspert, cukiernictwo), Grzegorz Górnik (Ekspert, serwis restauracyjny), Grzegorz Gniech (Ekspert, carving) oraz inni eksperci, w tym goście zagraniczni.

W eliminacjach gościnnie wystąpią zawodnicy zagraniczni.

WorldSkills to największy na świecie konkurs umiejętności zawodowych. Za ich przebieg odpowiada światowa organizacja promująca umiejętności zawodowe. Organizowanym przez WorldSkills konkursom towarzyszą rozmaite prezentacje, pokazy, wystawy, konferencje i seminaria branżowe. Konkurs WorldSkills obywa się naprzemiennie co 2 lata z EuroSkills (odpowiednik konkursu WS na Europę). Udział w konkursach biorą najlepsi młodzi przedstawiciele każdej z branży. Konkursy EuroSkills i WorldSkills odbywają się w sześciu obszarach zawodowych (technologia informacji i komunikacji, produkcja i inżynieria, technologia budownictwa, transport i logistyka, usługi społeczne i osobiste, sztuka i moda).

Więcej informacji o eliminacjach:

Kontakt z ramienia Organizatora:

Paweł Salamon – Biuro WorldSkills Poland, Team Leader, 600 179 130 Pawel.Salamon@frse.org.pl

Aktualności

Podsumowanie konferencji MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 21.06.2022, Sopot 21 czerwca w hotelu Radisson Blue odbyła się konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant, edycja New Generation.  Podczas wydarzenia prawdziwi rewolucjoniści

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron