Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

XI Mistrzostwa Polski Sommelierów

W dniach 4-5 listopada 2011 w Warszawie, odbędzie się XI ogólnopolska edycja Mistrzostw Polski Sommelierów. Organizatorem turnieju jest Stowarzyszenie Sommelierów Polskich, natomiast partnerem strategicznym zawodów firma Makro Cash & Carry Polska. Markami patronującymi turniejowi są Acqua Panna i S. Pellegrino – włoskie wody mineralne.

Podczas pierwszego dnia zawodów przeprowadzone zostaną sprawdziany teoretyczne i praktyczne oraz wytypowani trzej najlepsi kandydaci, którzy dnia drugiego wystąpią w Wielkim Finale.

XI turniej ogólnopolski będzie miał miejsce w MAKRO Centrum Rozwoju Firm w Warszawie.

Ogólnopolski turniej sommelierów jest stałym punktem w kalendarzu polskich imprez branżowych, a także eliminacją do zawodów międzynarodowych. Rodzimi finaliści uczestniczą w Mistrzostwach Europy i Świata, organizowanych przez Association de la Sommellerie Internationale – ASI, do którego należy polskie Stowarzyszenie. Celem organizowanych przez Stowarzyszenie zawodów jest prezentacja i ocena poziomu wiedzy oraz umiejętności profesjonalistów związanych z winem i gastronomią.

Dodatkowe Informacje:

Jolanta Cichoń

biuro@sommelierzy.pl

+48 516 034 517

Aktualności

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kwiaty na talerzach!

Tegoroczna, siódma już edycja Kulinarnego Festiwalu Kwiatów Jadalnych odbędzie się w dniach 16-17 lipca w Ogrodach Hortulus Spectabilis w Dobrzycy. W tym roku wydarzenie odbędzie

IX Konkurs Polskich Win

Już po raz dziewiąty startuje Konkurs Polskich Win, organizowany przez Jasielskie Stowarzyszenie Winiarzy „Vinum pro Cultura” oraz Stowarzyszenie Sommelierów Polskich. Wydarzenie odbędzie się w dniach

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron