Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Zaproszenie na Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 2024

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów, czyli doroczne święto gastronomii odbędzie się 8 października 2024 w EXPO XXI w Warszawie. Tematy przewodnie tegorocznej edycji to kuchnia włoska, zarządzanie restauracją ze szczególnym położeniem nacisku na przywództwo oraz produkt jako istotny element sukcesu. Na scenie pojawią się rozpoznawalni mówcy oraz uznani branżowi eksperci.

Uczestnicy spotkają się, by skorzystać z części edukacyjnej oraz zapoznać się z aktualną ofertą dla HoReCa w części ekspozycyjnej. Możliwość posmakowania wielu produktów, w tym rynkowych nowości jest też ważnym atutem tego spotkania. W trakcie wydarzenia możliwe jest również poznanie oferty wyposażenia dla gastronomii.

Co to znaczy, że żywność jest bezpieczna? Kto w Polsce odpowiada za bezpieczeństwo zdrowotne żywności? Gdzie można znaleźć informacje o niebezpiecznych produktach żywnościowych? Czym należy kierować się, dokonując zakupów żywności? W jaki sposób zapewnić sobie sukces w prowadzeniu cateringu dietetycznego w Polsce? Jakie są kluczowe czynniki wpływające na rozwój firmy w tym sektorze?

Z jakimi problemami od lat boryka się pomijana gałąź branży gastronomicznej zajmująca się żywieniem klinicznym? Co można zrobić, aby podnieść jakość świadczonych usług w klinicznym żywieniu zbiorowym? Jakie zmiany powinny zajść na poziomie przepisów dotyczących żywienia szpitalnego oraz stałej kontroli jakości posiłków serwowanych przez polskie i zagraniczne firmy świadczące takie usługi na terenie naszego kraju? To tylko niektóre z pytań, na które odpowiedzi można będzie znaleźć w trakcie Kongresu.

Szczegółowy program: https://kongresszefowkuchni.pl/program/

Przypominamy, że udział w Kongresie jest bezpłatny dla szefów kuchni, restauratorów i kucharzy. Rejestracja jest obowiązkowa. Osoby spoza branży nie mogą uczestniczyć w wydarzeniu.

Panel rejestracyjny: https://kongresszefowkuchni.pl/zarejestruj-sie/

„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Na zdjęciu powyżej: Robert Sowa podczas Kongresu Szefów Kuchni 2023, fot. Edward Trzeciakiewicz

Aktualności

Smakuj przyszłość z BCU!

Niepubliczne Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa w Tarnowie (BCU) to miejsce, które kształci przyszłych liderów gastronomii, stawiając na praktyczne umiejętności, które odgrywają

Przegląd Gastronomiczny 6/2024

Nowy numer „PG” 6/2024 Książeczka sanepidowska online – Adrianna Lotolc    2 Reklamowanie produktów w sieci? To nie takie proste! – Edyta Oleszczuk-Romańska    4 Firmy gastronomiczne

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron