Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Zawody SkillsPoland już w listopadzie!

Już 23 listopada 2022 roku w Amber Expo w Gdańsku odbędzie się 2 edycja największych zawodów branżowych w Polsce. Do rywalizacji staną zawodnicy, którzy walczyć będą o miano najlepszego młodego specjalisty w kraju. Laureaci uzyskają także możliwość reprezentowania Polski podczas EuroSkills 2023, czyli europejskich igrzysk umiejętności, których Polska pierwszy raz w historii będzie gospodarzem.

 SkillsPoland to jednak nie tylko rywalizacja w poszczególnych branżach, ale wiele atrakcji dla wszystkich, którzy od 23 do 25 listopada 2022 r. odwiedzą gdańskie AMBER EXPO – debaty eksperckie, stoiska szkół branżowych i uczelni technicznych, a także prezentacje czołowych firm, podczas których samemu będzie można spróbować swoich umiejętności.

 SkillsPoland nie tylko edukuje, ale wzbogaca i rozwija kwalifikacje młodych osób stawiających pierwsze kroki na rynku pracy, to szansa na promowanie zawodu i dotarcie do dużego gremium odbiorców, w tym do potencjalnych pracowników.

Organizatorzy serdecznie zapraszają do wzięcia udziału w tym wydarzeniu. 

Więcej informacji:

Worldskills Poland: https://worldskillspoland.org.pl/

EuroSkills2023 – https://euroskills2023.org/

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content