Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Znamy jurorów konkursu „Czas na rybę!”

Jeszcze tylko do 15 września można nadsyłać zgłoszenia do V edycji konkursu kulinarnego „Czas na rybę!” dla uczniów szkół gastronomicznych i profesjonalnych kucharzy. Odbędzie się on w dniach 1 i 2 października na Zamku Książęcym w Niemodlinie (woj. opolskie). Jest o co walczyć, bo oprócz atrakcyjnych nagród finansowych i rzeczowych, tegoroczna edycja jest nominowana do Kulinarnego Pucharu Polski 2023. 

Głównym tematem konkursu „Czas na rybę!” jest tradycyjnie karp, a dodatkowo uczestnicy tegorocznej rywalizacji muszą wykorzystać w swojej potrawie suszone owoce. Wszystkie szczegóły, regulaminy i formularze zgłoszeniowe znajdują się na stronie: http://swietokarpia.pl/cnr

Jurorami konkursu dla szefów kuchni będą doświadczeni sędziowie, przedstawiciele czołowych, polskich organizacji gastronomicznych: Iwona Niemczewska, Jean Bos, Wojciech Harapkiewicz, Kurt Scheller, Tomasz Smoczyk, Marcin Soból, Krzysztof Szulborski, Jarek Uściński i Jarek Walczyk.

Rywalizację uczniów szkół gastronomicznych ocenią natomiast doświadczeni kucharze ze Stowarzyszenia Euro Toques Polska: Lucyna Haluch, Maria Magdalena Politowicz, Tadeusz Czapla, Krzysztof Malinowski, Marek Namysłowski, Artur Piotrowski, Michał Proć i Marcin Soból prezes Euro Toques Polska.

Dla zwycięskiego duetu uczniów przewidziana jest nagroda rzeczowa o wartości do 1800 złotych (po 900 złotych dla uczestnika). Dodatkowo sponsor – Unox Polska – ufundował warsztaty kulinarne z wykorzystaniem pieców tej firmy.

Na szefów kuchni czeka natomiast do podziału 10.000 złotych oraz ufundowana przez Unox Polska wycieczka do Włoch, do znajdującej się w Padwie centrali producenta pieców.

Organizatorami konkursu są: Rybacka Lokalna Grupa Działania „Opolszczyzna”, szef kuchni Kamil Klekowski, Zamek Książęcy w Niemodlinie. Patronem merytorycznym konkursu jest Euro Toques Polska. W tym roku, w organizację przedsięwzięcia włączyła się również Organizacja Producentów Polski Karp S.A.

Kontakt z Organizatorami:

Rybacka Lokalna Grupa Działania „Opolszczyzna” – tel. 535 380 010

Edukacja od Kuchni – Kamil Klekowski – tel. 790 247 247

„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron