Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Znamy program konferencji MADE FOR Restaurant

Już za tydzień, 25 kwietnia, w Hotelu Novotel Centrum w Warszawie odbędzie się kwietniowa odsłona konferencji MADE FOR Restaurant. Wydarzenie zostało objęte patronatem honorowym Prezydenta Warszawy Rafała Trzaskowskiego. Tematem spotkania będzie skuteczność biznesowa, nowoczesne zarządzanie restauracją, aktualne trendy kulinarne oraz wypracowanie pakietu „SOS dla Gastro”.

Podczas całodniowych rozmów eksperci podejmą mnóstwo ważnych tematów.

Przewidziane są 4 panele dyskusyjne w kontekście budowania SOS dla branży gastro:

  • „Ukraińska gastronomia w Polsce. Nowi inwestorzy, nowe talenty, nowe koncepty, nowi goście w restauracjach” – poprowadzony przez Małgosię Mintę z ukraińskimi przedstawicielami branży gastronomicznej.
  • „Jak unikać wpadek prawnych będąc pracodawcą w gastronomii? Najczęstsze zagrożenia” – wyjaśni prawnik Bartłomiej Małkiewicz
  • „PR z klasą na ratunek restauracjom” poprowadzi Helena Koroniew, która zaprosi wyjątkowych gości (m.in. influencerów, dziennikarzy), aby wyjaśnić zasadzki budowania wizerunku w zawiłych komunikacyjnie czasach.
  • we współpracy z magazynem FORBES „Ekonomiczny roller coastery: Polska i świat. Co nas czeka w kolejnych miesiącach?”

Podczas konferencji odbędą się dwie premiery:

  • Manifestu Good Taste Zero Waste, stworzonego przez EIT Food we współpracy z ekspertami z 7 krajów;
  • Badania Unilever Menu Przyszłości.

W programie wydarzenia znalazły się również spotkania FOR dating – 2 sesje i 100 liderów we wspólnej dyskusji przy 10 stołach.

  • Sesja 1 odbędzie się w gronie 10 Top Restauratorów MADE FOR Restaurant w kategorii Skuteczność Biznesowa – usiądziemy z nimi do stołów i poznamy ich historię.
  • Sesja 2 podczas której razem z mentorami wypracujemy rozwiązania SOS Na Ratunek restauracjom. Poruszone zostaną zagadnienia dot. m.in.: serwisu przyszłości, nowatorskiego zarządzania finansami, social mediów w liczbach, oszczędnej technologii, zoptymalizowanego zaopatrzenia oraz „life and work balance”.

Pomiędzy wystąpieniami konferencji zaplanowano również degustację trendów w daniach najlepszych polskich szefów kuchni oraz w drinkach świetnych barmanów.

Swoje dania zaprezentują następujący szefowie kuchni:

Michał Toczyłowski/ Baken, Tomasz Łagowski/ Belvedere, Maciej Maciejewski/ KUK, Paweł Salamon/ Mierzęcin, Adam Ciupka/ Chefs Culinar, Shehab Abdelaziz/ Hotel Novotel Centrum, Piotr Kościuk i Michał Gębala/ Radisson Blue Hotel Sopot, Marcin Szachowicz/Unilever, Michał Iwaniuk/ Belvedere.

Dania będzie komentował i dobierał do nich wina pierwszy polski Master Sommelier, Adam Pawłowski, na zaproszenie Niemieckiego Instytutu Wina.

Serdecznie zapraszamy! Organizatorem konferencji jest agencja FOR Solutions.

MADE FOR Restaurant, SOS dla Gastro 25.04.23, Hotel Novotel Centrum, Warszawa

Link do rejestracji i strony wydarzenia:

https://forsolutions.pl/madeforrestaurant-warszawa-2023/

 „Przegląd Gastronomiczny” jest partnerem medialnym wydarzenia.

Aktualności

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron