Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Znamy uczestników konkursu „Czas na rybę!”

Po burzliwych obradach jurorzy zdecydowali o tym kto przyjedzie do Niemodlina na Opolszczyźnie, aby na tamtejszym zamku zaprezentować swój kunszt podczas V edycji Konkursu Kulinarnego „Czas na rybę!”. Konkurs odbędzie się w dniach 1 i 2 października i jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2023.

Głównym produktem jest karp, a obowiązkowym dodatkiem suszone owoce. Rywalizować będą uczniowie szkół gastronomicznych (sobota, 1.10.) i profesjonalni Szefowie Kuchni (niedziela, 2.10). W sumie na konkurs nadesłano 39 zgłoszeń – 22 ekipy ze szkół i 17 drużyn Szefów Kuchni. 

Uczniów ocenią kucharze ze stowarzyszenia Euro-Toqes Polska: Lucyna Haluch, Maria Magdalena Politowicz, Krzysztof Malinowski (przewodniczący), Marek Namysłowski, Artur Piotrowski i Michał Proć.

W skład Jury dla profesjonalistów wchodzą: Iwona Niemczewska, Jean Bos, Wojciech Harapkiewicz, Krzysztof Gawlik, Tomasz Smoczyk, Marcin Soból, Kurt Scheller, Krzysztof Szulborski i Jarek Uściński.

Głównymi organizatorami konkursu „Czas na rybę!”są: Rybacka Lokalna Grupa Działania „Opolszczyzna”, Szef Kuchni Kamil Klekowski, Zamek Niemodlin, Euro – Toqes Polska, Gospodarstwo Rybackie Lasów Państwowych w Niemodlinie oraz Polski Karp sp. z o.o. Nagrody dodatkowe (wycieczkę do Padwy dla kucharzy i warsztaty dla uczniów) ufundowała firma UNOX Polska. Potrawy uwieczni Edward Trzeciakiewicz – Good Lookin Food Fotografia Kulinarna.

Zakwalifikowani Szefowie Kuchni:

  • Bartłomiej Biały & Karolina Dąbrowska
  • Arkadiusz Chwałek & Marek Tomaszewski
  • Emil Klimas & Dominik Świątecki
  • Paweł Kucharski & Paweł Polakowski
  • Przemysław Szwak & Michał Just 

Zakwalifikowani uczniowie:

  • Łukasz Dominiak & Rafał Dzedzej  z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim
  • Piotr Duda- Klimaszewski & Mikołaj Matusik z Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu
  • Paulina Kociuba &Martyna Moś z Zespołu Szkół Ponadpodstawowych w Ornontowicach
  • Julia Masierak & Kamila Jarosz z Technikum Gastronomicznego Lider w Lublinie
  • Norbert Nowak & Kacper Michniewski z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Łodzi
  • Dawid Sekuła & Igor Zborowski z Zespołu Szkół Ponadpodstawowych w Nawojowej

„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Aktualności

SweetTargi 2025

SweetTargi 2025 – największe wydarzenie branży piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej na południu Polski – odbędą się w dniach 22–24 marca w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron