Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

I Narodowy Kongres Żywieniowy

logo kongresu

Serdecznie zapraszam do udziału w obradach I Narodowego Kongresu Żywieniowego pod hasłem Żywność i żywienie w prewencji i leczeniu chorób – postępy 2016, który odbędzie się 20 stycznia 2016 r. w Warszawie.

W ramach obrad eksperci Instytutu Żywności i Żywienia zaprezentują najnowsze wyniki badań w nauce o żywieniu, m.in. o tym jak żywienie wpłynęło na długość życia Polaków na przestrzeni lat. Przedstawione również będą nowe idee dotyczące żywności i żywienia oraz aktualne zalecenia żywieniowe i model spożycia żywności. Wszystko to ujęte w postaci nowej piramidy żywienia. Wygłoszonych będzie wiele referatów przedstawiających najnowsze osiągnięcia prewencji i leczenia przewlekłych chorób niezakaźnych, w tym chorób układu sercowo-naczyniowego, zaburzeń lipidowych, cukrzycy typu 2, otyłości i choroby Alzheimera. Jedna z sesji poświęcona będzie tematyce przeciwdziałania chorobom zależnym od niedoboru jodu i nadmiernego spożycia soli. Obecni na Kongresie eksperci przedstawią także zagadnienia z obszaru zindywidualizowanego poradnictwa żywieniowego, uwzględniające wyniki badań międzynarodowych osiągnięte podczas realizacji projektu Food4me.

Żywię głębokie przekonanie, że Kongres ma szansę stać się ważnym forum głosów polemicznych, wszystkie zaś dyskusje wpłyną pozytywnie na integrację i kształt współdziałania wszystkich placówek zajmujących się zarówno żywnością, jak i żywieniem.

 

prof. dr hab. med. Mirosław Jarosz
Przewodniczący Komitetu Naukowo-Organizacyjnego
Dyrektor Instytutu Żywności i Żywienia


Więcej informacji:
Szczegółowy program Kongresu oraz warunki i termin rejestracji uczestników można znaleźć na stronie internetowej www.kongres-zywieniowy.waw.pl.
Opłata kongresowa wynosi 300 złotych + VAT (= 369 zł) – obejmuje ona udział w kongresie, materiały informacyjne i promocyjne oraz wyżywienie.

Kontakt dla uczestników:
Wszelkie pytania lub wątpliwości w sprawie Kongresu prosimy kierować drogą mailową na adres: kongres@izz.waw.pl lub telefonicznie pod numery: (22) 55 09 906, 772, 781

Kontakt dla sponsorów:
Serdecznie zapraszamy zainteresowane tematyką Kongresu firmy i organizacje do udziału w wydarzeniu w charakterze wystawców i sponsorów.
Więcej informacji na temat oferty dla wystawców i sponsorów znajdą Państwo na stronie internetowej Kongresu.

Wszelkie wątpliwości lub pytania w tej sprawie prosimy kierować do Pana Rafała Bartnika, zastępcy dyrektora ds. projektów i wdrożeń: tel.: (22) 55 09 868, e-mail: rbartnik@izz.waw.pl.

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron