Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Finaliści polskiej edycji konkursu Les Chefs en Or

Zakończyły się eliminacje konkursu kulinarnego dla szkół gastronomicznych Les Chefs en Or Polska Edycja, organizowanego przez Transgourmet Foodservice i Selgros Cash & Carry. Autorzy najlepszych dań zmierzą się w wielkim finale, który 16 listopada odbędzie się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.

Podobnie jak w ubiegłym roku, rywalizacja składa się z dwóch etapów: pierwszy to eliminacje przeprowadzone w formule online, w których zadaniem było przedstawienie receptury na danie z dowolnej ryby z autorskim sosem oraz dodatkiem skrobiowym i warzywnym. Spośród kilkudziesięciu zgłoszeń Jury wybrało 8 najlepszych dań, z kolei 9 finalista został wyłoniony w drodze głosowania na fanpage’u Instytutu na Facebook’u. W wielkim finale wystąpią:

  • Kacper Bałabuch –  Zespół Szkół nr 3 we Wrocławiu
  • Dominik Diug – Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi
  • Weronika Gurynow – Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie
  • Paulina Kadysz – Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. mjra H. Sucharskiego w Bolesławcu
  • Konrad Kapusta – Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie
  • Piotr Marcinkowski – Zespół szkół gastronomiczno-hotelarskich w Gdańsku
  • Dawid Poznański – Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bytomiu
  • Michał Świdnicki – ZSTiO im. Żeromskiego w Częstochowie
  • Aleksander Wolski – Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. E. Pijanowskiego w Warszawie

Zwycięzca finału otrzyma zaproszenie na miesięczny staż w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Ponadto organizatorzy przewidzieli nagrodę pieniężną w wysokości 3000 zł oraz bony na zakupy w Selgros Cash & Carry dla szkoły zwycięzcy na kwotę 5000 zł. Co więcej, szkołę odwiedzą też Eksperci z Instytutu Kulinarnego Transgourmet, którzy przeprowadzą profesjonalne szkolenie dla uczniów.

Serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom eliminacji, a zwycięzcom gratulujemy i życzymy powodzenia w finale!

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content