Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kalendarz targów w 2016 r.

Termin Miejsce Nazwa targów Organizator
LUTY
03-04.02 Gdańsk, Hala Amber Expo FOOD-to-GO – VI Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii Targi w Krakowie Sp. z o.o.
tel. 12 644 59 32, 644 81 65
fax 12 644 61 41
www.foodtogo.pl
8-12.02 Moskwa, Rosja PRODEXPO 2016
XXIII Międzynarodowe Targi Spożywcze
Expo Partner Sp. z o.o.
tel. 58 719 69 20, 710 96 85
fax 58 719 15 32
www.expopartner.pl
14-16.02 Brema, Niemcy 15. FISH INTERNATIONAL 2016
GASTRO IVENT
Tel. +49 (0) 421 3505 – 445
www.messe-bremen.de
18-21.02 Praga, Czechy TOP GASTRO & HOTEL – Wyposażenie i Sprzęt dla Gastronomii Expo Line Sp. z o.o.
tel. 22 669 26 15,
fax 22 869 97 20
www.expoline.pl
20-24.02 Stuttgart, Niemcy INTERGASTRA – Wyposażenie i Sprzęt dla Gastronomii Expo Line Sp. z o.o.
tel. 22 669 26 15,
fax 22 869 97 20
www.expoline.pl
21-24.02 Warszawa EXPO SWEET 2016 Expo Sweet EZIG
www.exposweet.pl
MARZEC
11-16.03 Hamburg, Niemcy INTERNORGA
– 90. Międzynarodowe Targi Hotelarstwa, Gastronomii, Żywienia Zbiorowego, Piekarnictwa i Cukiernictwa
Przedstawicielstwo Targów Hamburskich w Polsce
tel. 22 620 71 98, 620 72 98
fax 22 245 43 42
13-15.03 Düsseldorf, Niemcy ProWein www.prowein.com
16-18.03 Kołobrzeg GASTRO-HOTEL 2016 – Targi wystroju i wyposażenia obiektów noclegowych i gastronomicznych oraz produktów spożywczych dla gastronomii GASTRO-HOTEL Małgorzata Kryszak
tel. 32 376 08 60
fax 32 376 08 65
www.gastro-hotel.pl
KWIECIEŃ
6-8.04 Warszawa EUROGASTRO 2016 – 20. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne MT Targi Polska
tel. 22 529 39 33, fax 22 529 39 30
www.eurogastro.com.pl, www.mttargi.pl
19-21.04 Warszawa WORLDFOOD WARSAW 2016 – III Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów Lentewenc Sp. z o.o. 
tel. 22 395 66 93
www.worldfood.pl
22-24.04 Warszawa LATO – 21. Targi Turystyki i Wypoczynku MT Targi Polska
tel. 22 529 39 65
www.mttargi.pl
26-29.04 Sztokholm, Szwecja GASTRONORD – Wyposażenie i Sprzęt dla Gastronomii Expo Line Sp. z o.o.
tel. 22 669 26 15,
fax 22 869 97 20
www.expoline.pl
MAJ
13-14.05 Ostróda MAZURY HoReCa Expo Mazury S.A.
tel. 89 506 58 00
www.mazuryhoreca.pl
WRZESIEŃ
26-29.09 Poznań POLAGRA-FOOD – Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych POLAGRA GASTRO – Międzynarodowe Targi Gastronomii INVEST-HOTEL
– Targi Wyposażenia Hoteli
Międzynarodowe Targi Poznańskie Sp. z o.o.
tel. 61 869 20 00
fax 61 869 29 99
www.mtp.pl
PAŹDZIERNIK
27-29.10 Warszawa, Nadarzyn WARSAW GASTRO SHOW kom. 507 664 328
www.warsawexpo.eu
28-29.10 Warszawa WINE EXPO POLAND & WARSAW OIL FESTIVAL www.wineexpopoland.pl
www.warsawoilfestival.pl
LISTOPAD
6-10.11 Paryż, Francja EQUIPHOTEL – Wyposażenie i Sprzęt dla Gastronomii Expo Line Sp. z o.o.
tel. 22 669 26 15
fax 22 869 97 20
www.expoline.pl
16-18.11 Kraków HORECA – 24. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii; GASTROFOOD
– 15. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii;
ENOEXPO
– 14. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie
Targi w Krakowie Sp. z o.o.
tel. 12 644 59 32, 644 81 65
fax 12 644 61 41
www.targi.krakow.pl

Aktualności

Kucharze Doskonali w Instytucie Kulinarnym Transgourmet!

15 października odbyła się 15. edycja Ogólnowarszawskiego Konkursu Umiejętności Kulinarnych „Kucharz Doskonały”, skierowanego do osób z niepełnosprawnością intelektualną oraz całościowymi zaburzeniami rozwoju. Tematem tegorocznej rywalizacji była

Druga edycja Trophée Mille Poland za nami!

22 października w Chefs Atelier w Wiskitkach odbyła się druga edycja konkursu kulinarno-cukierniczego Trophée Mille Poland. W konkursie wzięło udział 6 dwuosobowych ekip złożonych z

Kawa – superfood na jesień

Kawa, obok herbaty i wody, należy do najpopularniejszych napojów na świecie[i]. Pijemy jej tak dużo, że gdyby ustawić wzdłuż równika 2 miliardy filiżanek – tyle,

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron