Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kalendarz targów w 2016 r.

Termin Miejsce Nazwa targów Organizator
LUTY
03-04.02 Gdańsk, Hala Amber Expo FOOD-to-GO – VI Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii Targi w Krakowie Sp. z o.o.
tel. 12 644 59 32, 644 81 65
fax 12 644 61 41
www.foodtogo.pl
8-12.02 Moskwa, Rosja PRODEXPO 2016
XXIII Międzynarodowe Targi Spożywcze
Expo Partner Sp. z o.o.
tel. 58 719 69 20, 710 96 85
fax 58 719 15 32
www.expopartner.pl
14-16.02 Brema, Niemcy 15. FISH INTERNATIONAL 2016
GASTRO IVENT
Tel. +49 (0) 421 3505 – 445
www.messe-bremen.de
18-21.02 Praga, Czechy TOP GASTRO & HOTEL – Wyposażenie i Sprzęt dla Gastronomii Expo Line Sp. z o.o.
tel. 22 669 26 15,
fax 22 869 97 20
www.expoline.pl
20-24.02 Stuttgart, Niemcy INTERGASTRA – Wyposażenie i Sprzęt dla Gastronomii Expo Line Sp. z o.o.
tel. 22 669 26 15,
fax 22 869 97 20
www.expoline.pl
21-24.02 Warszawa EXPO SWEET 2016 Expo Sweet EZIG
www.exposweet.pl
MARZEC
11-16.03 Hamburg, Niemcy INTERNORGA
– 90. Międzynarodowe Targi Hotelarstwa, Gastronomii, Żywienia Zbiorowego, Piekarnictwa i Cukiernictwa
Przedstawicielstwo Targów Hamburskich w Polsce
tel. 22 620 71 98, 620 72 98
fax 22 245 43 42
13-15.03 Düsseldorf, Niemcy ProWein www.prowein.com
16-18.03 Kołobrzeg GASTRO-HOTEL 2016 – Targi wystroju i wyposażenia obiektów noclegowych i gastronomicznych oraz produktów spożywczych dla gastronomii GASTRO-HOTEL Małgorzata Kryszak
tel. 32 376 08 60
fax 32 376 08 65
www.gastro-hotel.pl
KWIECIEŃ
6-8.04 Warszawa EUROGASTRO 2016 – 20. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne MT Targi Polska
tel. 22 529 39 33, fax 22 529 39 30
www.eurogastro.com.pl, www.mttargi.pl
19-21.04 Warszawa WORLDFOOD WARSAW 2016 – III Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów Lentewenc Sp. z o.o. 
tel. 22 395 66 93
www.worldfood.pl
22-24.04 Warszawa LATO – 21. Targi Turystyki i Wypoczynku MT Targi Polska
tel. 22 529 39 65
www.mttargi.pl
26-29.04 Sztokholm, Szwecja GASTRONORD – Wyposażenie i Sprzęt dla Gastronomii Expo Line Sp. z o.o.
tel. 22 669 26 15,
fax 22 869 97 20
www.expoline.pl
MAJ
13-14.05 Ostróda MAZURY HoReCa Expo Mazury S.A.
tel. 89 506 58 00
www.mazuryhoreca.pl
WRZESIEŃ
26-29.09 Poznań POLAGRA-FOOD – Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych POLAGRA GASTRO – Międzynarodowe Targi Gastronomii INVEST-HOTEL
– Targi Wyposażenia Hoteli
Międzynarodowe Targi Poznańskie Sp. z o.o.
tel. 61 869 20 00
fax 61 869 29 99
www.mtp.pl
PAŹDZIERNIK
27-29.10 Warszawa, Nadarzyn WARSAW GASTRO SHOW kom. 507 664 328
www.warsawexpo.eu
28-29.10 Warszawa WINE EXPO POLAND & WARSAW OIL FESTIVAL www.wineexpopoland.pl
www.warsawoilfestival.pl
LISTOPAD
6-10.11 Paryż, Francja EQUIPHOTEL – Wyposażenie i Sprzęt dla Gastronomii Expo Line Sp. z o.o.
tel. 22 669 26 15
fax 22 869 97 20
www.expoline.pl
16-18.11 Kraków HORECA – 24. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii; GASTROFOOD
– 15. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii;
ENOEXPO
– 14. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie
Targi w Krakowie Sp. z o.o.
tel. 12 644 59 32, 644 81 65
fax 12 644 61 41
www.targi.krakow.pl

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron