Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kongres Szefów Kuchni

Kongres Szefów Kuchni
12 października 2016
Centrum Targowo – Kongresowe MT Polska, Warszawa

 

Kongres Szefów Kuchni powstał z myślą o integracji środowiska, lepszej wymianie poglądów i opinii oraz zapewnieniu szefom kuchni najwyższej jakości wiedzy merytorycznej z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi, zakupami, zapasami, całą restauracją, własnym nazwiskiem oraz treningu przywództwa. Czy sprawne zarządzanie zespołem może przyczynić się do sukcesu Szefa Kuchni? Czego od szefa kuchni mogą oczekiwać podwładni? Jak kontrolować food cost i zarządzać zapasami? Jakie są najczęściej popełniane błędy w polskich restauracjach? Kim jest lider? Jak kreować swój wizerunek?

Przedstawiamy pełen program merytoryczny Kongresu Szefów Kuchni 2016:

10.00
Czy sprawne zarządzanie zespołem może przyczynić się do sukcesu Szefa Kuchni?
Jak stworzyć w kuchni zgrany zespół?
Jak motywować pracowników? Jak delegować obowiązki i spać spokojnym snem?
Zarządzanie zespołem; motywowanie i delegowanie obowiązków dla Szefów Kuchni.

Marta Baraniak – Wiśniewska

10.40
Czego mogą oczekiwać nasi podwładni? Aspekty prawne zarządzania zespołem.

Małgorzata Buczkowska

11.20
Jak kontrolować food cost i zarządzać zapasami? Mity i fakty na temat zarządzania magazynem.

Piotr Rogowski

12.00
networking/szkolenia produktowe

13.00
Podstawowe grzechy restauracji. Jak uniknąć spadku zysków i braku klientów?
Jakie są najczęściej popełniane błędy w polskich restauracjach? Złote zasady.

Anna Dębska

13.40
Między tradycją a nowoczesnością. Molekuły czy produkty regionalne? Czy istnieje kuchnia polska? Jak powinna wyglądać dzisiejsza kuchnia na światowym poziomie?

Jarosław Uściński, Jarosław Walczyk, Janusz Pasikowski, Jean Bos, Witek Iwański, Michał Molenda, Rafał Wronka, Robert Głyda

14.20
networking/szkolenia produktowe

15.20
Personal branding. Od kuchni czyli mistrz na widelcu.

Joanna Janowicz

16.00
LIDER, czyli kto?
Jak buduje się lidera?

Generał Roman Polko

 

Organizator: Evential Sp. z o.o.
ul. Wybrzeże Kościuszkowskie 31/33
00-379 Warszawa
biuro@evential.pl
www.kongresszefowkuchni.pl
https://www.facebook.com/kongresszefowkuchni/

Aktualności

Kucharze Doskonali w Instytucie Kulinarnym Transgourmet!

15 października odbyła się 15. edycja Ogólnowarszawskiego Konkursu Umiejętności Kulinarnych „Kucharz Doskonały”, skierowanego do osób z niepełnosprawnością intelektualną oraz całościowymi zaburzeniami rozwoju. Tematem tegorocznej rywalizacji była

Druga edycja Trophée Mille Poland za nami!

22 października w Chefs Atelier w Wiskitkach odbyła się druga edycja konkursu kulinarno-cukierniczego Trophée Mille Poland. W konkursie wzięło udział 6 dwuosobowych ekip złożonych z

Kawa – superfood na jesień

Kawa, obok herbaty i wody, należy do najpopularniejszych napojów na świecie[i]. Pijemy jej tak dużo, że gdyby ustawić wzdłuż równika 2 miliardy filiżanek – tyle,

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron