Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów 2022

12 października 2022 w EXPO XXI w Warszawie będzie miała miejsce kolejna, szósta już edycja Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów, który odbędzie się w nowej, poszerzonej formule i pod nową nazwą. Nazwa wydarzenia wzbogacona została o ostatni człon podkreślający, że od roku 2022 jest ono przeznaczone nie tylko dla szefów kuchni i kucharzy, ale również dla właścicieli restauracji.

To doskonała wiadomość dla gastrobiznesu, ponieważ kongres rokrocznie oferuje bezpłatny program edukacyjny na najwyższym poziomie. Jest to unikalna możliwość wysłuchania wystąpień ekspertów. Do tej pory program edukacyjny dostępny był bowiem jedynie dla kucharzy, a teraz skorzystać z niego będą mogli również właściciele restauracji.

Edycja 2022 Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów w dużej części poświęcona będzie kuchni roślinnej. Dużo miejsca w programie zajmą też trendy oraz zmieniające się warunki funkcjonowania gastronomii. Zaplanowano wystąpienia z zakresu budowania zespołu, przywództwa, kontroli food cost’u i produktów ekologicznych. Po raz pierwszy pojawią się tematy związane z egzotyczną kuchnią 5 przemian oraz zagadnienia dotyczące obsługi sali.

Dla wielu uczestników ważną i interesującą częścią kongresu jest Strefa Dostawców, gdzie można porozmawiać i zapoznać się z ofertą kilkudziesięciu najciekawszych dostawców branży HoReCa. Miejsce to skupia firmy mocno zaangażowane w rozwój gastronomii w Polsce, z których większość od lat wspiera wydarzenie i umożliwia jego realizację. Na stoiskach dostawców zazwyczaj odbywają się niezwykle cenne warsztaty produktowe.

Po raz pierwszy w tym roku na kongresie staną aż dwie sceny. Nie zabraknie więc nie tylko warsztatów, ale również niezwykle cennych wystąpień ekspertów oraz debat.

Kongresowi Szefów Kuchni i Restauratorów 2022 z pewnością towarzyszyć będzie wiele emocji wynikających z możliwości spotkania w gronie ludzi branży, owocnych rozmów z dostawcami oraz inspiracji. W imieniu organizatorów serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału. „Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Więcej informacji (program, rejestracja): www.kongresszefowkuchni.pl

Fot. Artur Cymerman

Aktualności

Trwa Tydzień Kuchni Polskiej

Sieć hurtowni MAKRO Polska po raz szósty organizuje festiwal, podczas którego goście w blisko 400 restauracjach mogą spróbować klasycznych dań kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron