Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Konkurs na najlepszą szarlotkę. Zgłoszenia tylko do 31 stycznia!

Szarlotka to jedno z najbardziej popularnych i smakowitych polskich ciast. Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Przemysłu Spożywczego (SITSpoż.) informuje o rozpoczęciu konkursu dla wszystkich firm, które wypiekają ten rodzaj ciasta: cukierni, restauracji, kawiarni, barów.

Celem projektu Promocja konsumpcji jabłek: Szarlotka jest zwiększenie spożycia krajowych owoców i warzyw oraz ich przetworów, w tym produktów ekologicznych, a także produktów wytwarzanych lokalnie lub pochodzących z lokalnych surowców.

Ciasto ma być wypieczone z polskich jabłek, regionalnych, specyficznych odmian, składników obniżających wartości energetyczne, składników prozdrowotnych ponadto produkt nie może być mrożony. Szczegółowy regulamin konkursu jest dostępny na stronie: https://sitspoz.pl/promocja-konsumpcji-jablek-szarlotka/

Aby wziąć udział w konkursie należy:

1) Zrobić zdjęcie swojego wypieku

2) Wypełnić formularz zgłoszeniowy na stronie SITSpoż.: https://sitspoz.pl/konkurs-formularz/

UWAGA: Zgłoszenia przyjmowane są do 31 stycznia 2024.

Konkurs będzie przeprowadzony na Facebooku SITSpoż.: https://www.facebook.com/events/830005592204022/?active_tab=discussion

Zgłaszający się do konkursu otrzymają książkę „Turystyka ze smakiem”.

Zwycięzca konkursu zostanie ogłoszony w czasopismach branżowych (w tym również w „Przeglądzie Gastronomicznym”), na stronie internetowej i mediach społecznościowych SITSpoż. i „Przeglądu” oraz na uroczystym Balu Charytatywnym Polskiej Gastronomi, który odbędzie się 13.02.2024 roku, gdzie zwycięzcy będą mogli zaprezentować swoją przepyszną szarlotkę.

Redakcja „PG” serdecznie zaprasza do wzięcia udziału w tym smakowitym konkursie!

Projekt „Promocja konsumpcji jabłek: Szarlotka” jest finansowany ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content