Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Konkurs w Pałacu Mortęgi

W dniach 21-24 kwietnia w czterogwiazdkowym Pałacu Mortęgi Hotel & SPA położonym na Mazurach odbędzie się I Ogólnopolski Konkurs z Łowienia i Przyrządzania Karpia. „Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Konkurs kierowany jest do kucharzy na co dzień pracujących w restauracjach, restauracjach hotelowych oraz do uczniów szkół gastronomicznych. Uczestnicy będą musieli złowić oraz przyrządzić karpia złowionego ze Stawu Mortęskiego.

W jury zasiądą znani i wybitni kucharze, m.in. Jean Bos, Wolfgang P. Menge, Krzysztof Wierzba, Krzysztof Szulborski, Wiesław Bober, Piotr Smoleński, Paweł Pyra.

Patronat honorowy nad imprezą objął Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego Gustaw Marek Brzezin oraz Burmistrz Miasta Lubawy Maciej Radtke. Patronat merytoryczny objęło Stowarzyszenie Kucharzy Polskich oraz Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ.

Pomoc dla Uczestników przy łowieniu zaoferowała Liga Wędkarska Szynaka Meble-profesjonalni wędkarze z pasją.

Produkty, które muszą zostać użyte przy przyrządzeniu potraw:

  • złowiony karp
  • piwo „Końska grzywa” – „Kasztanka”
  • produkty firmy Sante: owoce goji, suszone morele, śliwki
  • ser Bursztyn.

Nagrody

Przewidziane są atrakcyjne nagrody w konkursie dla profesjonalnych kucharzy za zajęcie:

I miejsca – staż w austriackiej i niemieckiej restauracji;

II miejsca – miesięczny staż w Pałacu Wiejce u doskonałego kucharza Jean Bosa;

III miejsca – dyplom oraz trzydniowy pobyt dla dwóch osób w Pałacu Mortęgi.

Nagrody w konkursie dla uczniów za zajęcie:

I miejsca – miesięczny staż w Pałacu Wiejce oraz szkolenie innowacyjne w Akademii Piotra Smoleńskiego;

II miejsca – miesięczny staż w Pałacu Mortęgi pod okiem Szefa Kuchni Daniela Twardo+ voucher na szkolenie u Szefa Kuchni Pawła Pyry;

III miejsca – tygodniowy staż w hotelu Holiday Inn Gdańsk pod okiem Szefa Kuchni Piotra Domańskiego.

Zgłoszenia do konkursu należy przesyłać do 9 kwietnia na adres: chef@palacmortegi.pl dw: dorota.zuralska@palacmortegi.pl

Informacje pod numerem telefonu: 721 966 198, 785 056 301.

„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron