Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś

Kapituła VII edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”

do udziału zakwalifikowała następujące ekipy kucharskie:

KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH

Wojciech Truk  i  Ilona Kruczek    Technikum „Lider” –  LUBLIN
Bartosz Wiśniewski  i  Klaudia Trudnowska  Z.S.G. im. Jarosława Iwaszkiewicza – BYDGOSZCZ
Przemysław Kopania  i  Kamil Przewdziecki Z.S.G.H. im. Stanisława Bergera – WARSZAWA ul. Majdańska
Wojciech Komsa  i  Sebastian Błażejowski  Z.S.G.im. Mikołaja Spytka Ligęzy – RZESZÓW
Emil Kobierecki  i  Patryk Witczak      N.T.G.Z.D.Z. – WARSZAWA
Patryk Nowak  i  Marta Gąsiorowska Z.S.C.K.R.im. Jadwigi Dziubińskiej – GOLĄDKOWO
Milena Marcinowska  i  Konrad Stypułkowski    Z.S.G.im. prof. E. Pijanowskiego – WARSZAWA ul. Poznańska
Przemysław Gorczyński  i  Sebastian Melnicki  Z.S. im. Bolesława Prusa – PUŁTUSK
Michał Mikołąjczyk  i  Igor Simora Z.S.S.G. – WARSZAWA ul. Komorska

                          

                         

KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH – EKIPY REZERWOWE

Antoni Słonawski  i  Wiktor Sochacki  Z.S.G.im. prof. E. Pijanowskiego – WARSZAWA ul. Poznańska
Łukasz Dzikowski  i  Maciej Nieć    Z.S. nr 7im. Komisji Edukacji Narodowej – WAŁBRZYCH
Natalia Lipnicka  i  Agnieszka Leśniewska   Z.S.G. – WROCŁAW                  

           

KATEGORIA PROFESJONALIŚCI

Mariusz Śliwiński  i  Marcin Piotrowski   Hotel Windsor – JACHRANKA
Michał Ziaja  i  Karol Płoch  Hilton Garden Inn – RZESZÓW 
Patryk Stępiński  i  Przemek  Bednarz Hotel BoniFaCio – SOCHOCIN
Adam Frelak  i  Adrian Głowala Restauracja 99 – WARSZAWA
Marcin Gerasik  i  Dawid Bielecki    Różany Dwór – SKRZESZEW
Rafał Grzegorzek  i  Marcin Prybacki Restauracja Art Deco – POLANICA ZDRÓJ
Tomasz Nasiłowski  i  Wkitor Gnich Restauracja L’Arc – WARSZAWA
Cezary Powała  i  Sebastian Stellwag Nestle Polska – WARSZAWA
Dorota Pajęcka  i  Grzegorz Bąk Hotel Ambasadorski – RZESZÓW
Kamil Tłuczek  i  Szymon Tomaka Restauracja Bawialnia – RZESZÓW

KATEGORIA PROFESJONALIŚCI – EKIPY REZERWOWE

Piotr Krawczyk  i  Krzysztof Sikora   Hotel Grand Sal – WIELICZKA

                

Wszystkim ekipom kucharskim, które nie zakwalifikowały się do

VII edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”

serdecznie dziękujemy za zaangażowanie i wkład pracy w przygotowanie dań Konkursowych,

jednocześnie zapraszamy do uczestnictwa w przyszłorocznej

VIII edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron