Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kulinaria – wizytówką regionów turystycznych

Polska jest pyszna. Polska kiełbasa to marka sama w sobie, mamy doskonałe miody, sery, pieczywo. Każdy region smakuje inaczej – Podhale, Podlasie czy Wielkopolska mają do zaoferowania różnorodną, ale wyraźną paletę smaków. To ogromny potencjał turystyczny.
Tym walorom będzie poświęcona konferencja naukowa:

KULINARIA – WIZYTÓWKĄ REGIONÓW TURYSTYCZNYCH
Konferencja odbędzie się 4 kwietnia 2017 roku w kampusie Grupy Uczelni Vistula, w której skład wchodzi Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji – główny organizator wydarzenia.

Podczas konferencji swoją wiedzą na temat potencjału kulinariów dla rozwoju turystyki podzielą się wybitni naukowcy i praktycy z tej dziedziny m.in. dr hab. Karolina Buczkowska-Gołąbek, prezes Stowarzyszenia Turystyki Kulinarnej, wicemarszałek Senatu i twórczyni Wielkiego Gościńca Litewskiego Maria Koc, czy dr Katarzyna Janiszewska, ambasador World Food Travel Association na Polskę.

– Polska żywność jest naturalna, tradycyjna i ma ciekawą historię, przez co może stanowić ogromną atrakcję turystyczną. Już powstają u nas kulinarne szlaki turystyczne, ale wciąż nie wystarczająco ją promujemy. Chcemy, żeby podczas tej konferencji naukowcy i praktycy podzielili się wiedzą i dobrymi praktykami z tego zakresu – mówi Piotr Dominik, wykładowca akademicki w Głównej Szkole Turystyki i Rekreacji, i organizator konferencji.

Będzie nie tylko mądrze, ale też smacznie. Konferencji towarzyszyć będą degustacje i prezentacje kulinariów z różnych regionów Polski i świata. Swoje produkty zaprezentują lokalni producenci m.in. soków, wędlin, pieczywa, miodów, serów, olei, przetworów i ziół.

Oprócz naukowców, restauratorów i hotelarzy, w konferencji udział mogą brać też wszyscy miłośnicy kulinariów, w tym goście z ambasad, studenci i uczniowie szkół gastronomicznych.

Zapraszamy 4 kwietnia, od godz. 10:00 do kampusu Grupy Uczelni Vistula, ul. Stokłosy 3
w Warszawie.

Z przyjemnością udzielimy Państwu więcej informacji.

Z poważaniem,

Anna Jaglińska
PR Manager

tel.: 506 195 376
e-mail: a.jaglinska@vistula.edu.pl

***
Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji jest najbardziej umiędzynarodowioną uczelnią wyższą w Polsce. Do tej pory jej międzynarodowość wynikała głównie z obecności zagranicznych studentów, pochodzących z 77 krajów. Wszystkie kierunki i specjalizacje są prowadzone po polsku oraz po angielsku. Jest częścią Grupy Uczelni Vistula, która istnieje na rynku od 25 lat i jest jednym z najstarszych niepublicznych ośrodków akademickich w Polsce.

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron