Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kulinarny Talent 2016

kulinarny talent

KULINARNY TALENT 2016 – rozpoczynamy walkę o finał!

Trzy, dwa, jeden, zero… START!

Oficjalnie ogłaszamy rozpoczęcie eliminacji do konkursu „Kulinarny Talent 2016”, który odbędzie się 7 kwietnia br. podczas 20. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2016 w Centrum MT Polska (Warszawa, ul. Marsa 56c).

„Kulinarny Talent” to autorski konkurs Roberta Sowy skierowany do młodych, rozpoczynających życie zawodowe kucharzy do 23 roku życia. To z ich grona od lat wyłaniamy prawdziwe „kulinarne perełki”. Zgodnie z przyjętą formułą warunkiem udziału w konkursie jest rekomendacja doświadczonego szefa kuchni, co w połączeniu z młodzieńczą fantazją i odwagą w łączeniu smaków, jest gwarancją wysokiego poziomu konkursu.

I Ty możesz zaprezentować swoje umiejętności w konkursie i zyskać miano „Kulinarnego Talentu”!
Jak to zrobić? To proste… Zapoznaj się z regulaminem, wypełnij formularz zgłoszeniowy, przygotuj recepturę i zdjęcie dania konkursowego.
Kompletne zgłoszenie prześlij do 13 marca br. na adres: konkurs@sowarobert.pl.

Już dziś zacznij komponować swoje autorskie danie, dzięki któremu masz szansę wygrać eliminacje i stanąć do walki o tytuł „Kulinarnego Talentu 2016”. Zmagania konkursowe oceniać będzie profesjonalne jury składające się z doświadczonych szefów kuchni oraz jury degustacyjne gwiazd.

Czekamy na Ciebie!

 

DOKUMENTY DO POBRANIA:

Regulamin do pobrania

Formularz zgłoszeniowy do pobrania

Receptura do pobrania

 

CIEKAWOSTKI Z DOTYCHCZASOWYCH EDYCJI KONKURSU
Do siedmiu edycji konkursu zgłosiło się prawie 280 chętnych, ale w finałach wystartowały tylko 84 osoby.

Gospodarzami poprzednich edycji wraz z Robertem Sową byli: Dorota Wellman, Joanna Jabłczyńska, Bartek Jędrzejak, Paweł Pochwała, Filip Chajzer i Marta Kuligowska.

Degustacyjne jury gwiazd tworzyli: Agnieszka Popielewicz, Ewa Wachowicz, Zygmunt Chajzer, Maciej Nowak, Anna Ibisz, Tomasz Szczepanik (Pectus), Dominika Gawęda i Paweł Rurak Sokal (Blue Cafe), Marta Grycan, Mateusz Borek, Bożydar Iwanow, Roman Kołtoń, Ula Chincz, Anna Popek, Michał Olszański, Tomasz Iwan, Marcin Mroczek, Joanna Racewicz, Monika Jarosińska, reżyser Filip Bajon, Odeta Moro, Weronika Książkiewicz, Paulina Smaszcz-Kurzajewska, Anna Wendzikowska i Łukasz Zagrobelny.

W jury profesjonalistów zasiadali: Jerzy Pasikowski, Teo Vafidis, Wojciech Modest Amaro, Grzegorz Łapanowski, Józek Seeletso, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Kazubski, Rafał Targosz, Marcin Budynek, Tomasz Borucki, Joanna Ochniak, Iwona Niemczewska, Liliana Filipiak, Kazimiera Staszel, Paweł Mieszała i Filip Schmidt.

Zmagania konkursowe obserwowali: Kurt Scheller, Karol Okrasa, Pascal Brodnicki, Carlos Gonzales-Tejera, Katarzyna Dowbor, Andrzej Strejlau i Piotr Adamczewski. Dwukrotnym gościem honorowym konkursu była Pani Jolanta Kwaśniewska.
Podczas konkursów zorganizowane zostały dwie akcje charytatywne, z których dochód przekazano fundacjom: „Porozumienie bez barier” (2012 rok) i „Sprzymierzeni z GROM” (2015).

Konkurs był obecny w wielu mediach, m.in.: Flesz, Gala, Party, Viva!, Playboy, TV Polsat, Pytanie na śniadanie, TVP Warszawa, Food Service, Poradnik Restauratora, Poland 100 Best Restaurants, NewsGastro.pl, Papaja.pl, Gastronomia na obcasach.

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron