Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Mistrzostwa Polski Sommelierów 2015

Notatka prasowa Warszawa 08.05.2015

 

Czy Mistrz może być tylko jeden?

Już po raz piętnasty w dniu 16 maja siedemnastu kandydatów powalczy w warszawskim Hotelu Regent o zaszczytny tytuł Mistrzostw Polski Sommelierów (MPS). W kilkunastu konkurencjach będzie sprawdzana ich wiedza i umiejętności praktyczne. W tym roku zostanie wyłonionych dwóch zwycięzców: poza Mistrzem Polski w kategorii ogólnej, wybrany zostanie również najlepszy sommelier w kategorii wiekowej do 30 lat, który będzie reprezentować Polskę na Castel Sommelier Cup (CSC) w Holandii.

Mistrz Polski Sommelierów 2015 będzie reprezentował nasz kraj w przyszłym roku na Mistrzostwach Świata w Argentynie. Natomiast najbardziej utalentowany młody sommelier, który w dniu zawodów nie ma ukończonych 30 lat, będzie reprezentował Polskę w zawodach Young Sommelier CSC w Amsterdamie zaplanowanych na sierpień 2015.

Zgłoszenia na tegoroczną edycję napłynęły m.in. z Anglii czy Irlandii od Polaków wykonujących zawód sommeliera zagranicą.

Celem zawodów jest propagowanie zawodu w Polsce, aktywizacja młodych sommelierów w rozwoju oraz integracja środowiska branżowego.

Sponsorami strategicznymi tegorocznym mistrzostw jest Cisowianka Perlage, FreshMarket, Regent Hotel oraz firma Sarwine. Partnerami wspomagającymi projekt w 2015 są także: Atlantika, Gastro Magic Service, J.A. Baczewski, Jung&Lecker, Piwnica Wybornych Win, Rafa Wino, Marzadro, Warner Music Polska i Winkolekcja.

Patronatem medialnym tegoroczne mistrzostwa objęli: Magazyn Wino, Winicjatywa, Przegląd Gastronomiczny, NewsGastro.pl.

Kontakt:
Grzegorz Jach
502-675-940
gregory@tratoria.pl

Norbert Brzoza
502-360-227
norbert.brzoza.ssp@wp.pl

 

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron