Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Mistrzostwa Polski Sommelierów 2017

Zbliża się XVII edycja Mistrzostw Polski Sommelierów. Najważniejszy w Polsce branżowy konkurs odbędzie się 27 maja w Warszawie, w salach Regent Warsaw Hotel. W zawodach weźmie udział około dwudziestu najlepszych sommelierów – członków Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, które jest organizatorem wydarzenia. Udział w Mistrzostwach potwierdzili topowi sommelierzy, zarówno ci pracujący w Polsce, jak i za granicą.

Mistrzostwa 2017 mają dwa etapy. W rozpoczynających się rano kilkugodzinnych eliminacjach wybranych zostanie trzech finalistów. Będą oni rywalizować ze sobą na głównej scenie od godz. 17.00. Finał odbywa się z udziałem publiczności.

Zwycięzcą dwóch ostatnich edycji Mistrzostw Polski został Piotr Pietras, który w tym roku reprezentuje Polskę na Mistrzostwach Europy Sommelierów. 

Celem mistrzostw jest przede wszystkim podnoszenie poziomu wiedzy i umiejętności zawodowych wśród sommelierów w Polsce, a także budowanie świadomości znaczenia wina nie tylko wśród młodych adeptów zawodu, ale również całej branży gastronomicznej.

Partnerami strategicznymi Mistrzostw są California Wines Poland, Cisowianka Perlage, Warsaw Hotel Regent. 

Kontakt:

Szymon Milonas, Stowarzyszenie Sommelierów Polskich

Tel.: 609 500 527, e-mail: szymon@milonas.pl

Barbara Prange-Barczyńska, Star PR

Tel.: 600 042 142, e-mail: b.prange@starpr.com.pl

Aktualności

Trwa Tydzień Kuchni Polskiej

Sieć hurtowni MAKRO Polska po raz szósty organizuje festiwal, podczas którego goście w blisko 400 restauracjach mogą spróbować klasycznych dań kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron