Jak w obliczu pandemii, wojny na Ukrainie, kryzysów i nieładu restaurator ma dbać o swój biznes, ludzi i środowisko? Jakie działania podejmować, aby się rozwijać i jednocześnie nie szkodzić innym? Dlaczego dziś gastronomia bez edukacji i nowoczesnych rozwiązań technologicznych nie ma szans na przetrwanie? Po odpowiedzi zapraszamy na konferencję hybrydową MADE FOR Restaurant, która odbędzie się już 28 marca br. w hotelu Novotel Centrum w Warszawie.
Wydarzenie będzie miało dwa etapy: konferencję i koktajl wieczorny, podczas którego poznamy zwycięzcę konkursu o stypendium biznesowe MADE FOR Restaurant – TOP Odpowiedzialnego Restauratora oraz TOP Influencera. Bezprecedensowo ogłoszony zostanie też ranking TOP 50 najlepszych restauratorów według magazynu FORBES. Poznamy nazwiska tych, którzy rozpoczynają listę najbardziej liczących się dzisiaj twórców restauracji.
– Pierwsza w tym roku konferencja to aktualności z rynku oraz głos TOP 10 polskich Restauratorów, nominowanych w kategoriiRESPONSIBILITY. Posłuchamy przedsiębiorców odpowiedzialnych za biznes, produkt, gospodarkę odpadami, za ekonomiczne zarządzanie, za przyszłość swoją oraz swoich ludzi. Poprosimy ekspertów biznesu o mikro- i makroekonomiczne „przepowiednie”, które pozwolą nam przygotować się na kolejne miesiące – zapowiada Agnieszka Małkiewicz, Prezes Zarządu FOR Solutions, organizatorka konferencji MADE FOR Restaurant.
Kolejne punkty programu pozwolą uczestnikom zrozumieć zawiłości prawne, ekonomiczne i rynkowe. Ze wsparciem przyjdą eksperci panelu dyskusyjnego pod patronatem FORBES. W możliwościach technologicznych dzisiejszego rynku pomogą odnaleźć się partnerzy strategiczni konferencji Rational, Wintherhalter i Mojstolik.pl oraz ich goście. Nawiązywaniu nowych relacji służyć będzie biznesowy networkingpod patronatem firmy Nespresso.
Idzie ład, czy nieład?
Wspólnie z FORBES został przygotowany panel dyskusyjny. Jakie zmiany już zaszły i co jeszcze się zmieni w polskim prawie, finansach oraz mikro – i makroekonomii? Czego możemy się spodziewać w związku z Nowym Ładem? Jakie konsekwencje będą miały jego zapisy dla branży HoReCa? Jak ze zmianami na rynku radzą sobie inne państwa Europy? Tematy te przeanalizują Adriana Głuchowska z firmy AUDITOR, konsultantka dla klientów ZT Kruszwica – Bunge Polska i Akademii Mistrza, Marcin Mączyński z Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego, Aleksandra Batko z Liebherroraz Katarzyna Dębek z FORBES, która poprowadzi dyskusję.
Odpowiedzialny biznes to nowoczesny biznes
W codziennej pracy restauracji zdecydowanym ułatwieniem są nowoczesne technologie, przed których poznaniem często restauratorzy i szefowie bronią się, zasłaniając brakiem czasu. Prelegenci wydarzenia przedstawią argumenty, że dzisiaj to „must have” każdej nowocześniej i dochodowej restauracji.
Warto trzymać rękę na pulsie w kwestii digitalizacji pracy restauracji. Jeden z największych polskich restauratorów, Artur Jarczyński opowie, jak zmienia politykę rozliczania napiwków w swoich restauracjach dzięki aplikacji TIPTIP. O ułatwieniach w zarządzaniu kontaktem z gośćmi opowie Ewelina Sobiczewska (MojStolik.pl – partner Strategiczny konferencji), szkoląca rynekz aplikacji porządkującej komunikację restauracji i usprawniającej system rezerwacji stolików.
Ranking TOP 50 Polskich Restauratorów
Pandemia mocno uderzyła w branżę HoReCa, a obecnie za wschodnią granicą toczy się wojna, w której polscy restauratorzy biorą udział, wspierając uchodźców. To kolejne wyzwanie dla HoReCa. Aby dodać wiary, siły do dalszej pracy i prestiżu branży, organizatorzy konferencji rozpoczęli współpracę z FORBES, której efektem będzie ranking TOP 50 polskich Restauratorów, Ich nazwiska poznamy podczas konferencji 28.03. w Warszawie.
TOP 10 Odpowiedzialnych Twórców Restauracji
Niezależnie od rankingu FORBES, poznamy również TOP Odpowiedzialnych Restauratorów 2022 Roku. Ich nazwiska zostały ujawnione 14 marca i od tego dnia na stronie konferencji trwa głosowanie. Nazwisko zwycięzcy poznamy w dniu konferencji, 28 marca, na wieczornym koktajlu. – Restaurator to dla nas nie tylko twórca konceptu gastronomicznego. To przedsiębiorca stojący na straży lojalności swoich pracowników, dochodowego funkcjonowania biznesu, nawet w obliczu kryzysu. To autor miejsca z misją, który musi myśleć o środowisku, bo gastro to biznes mocno go zanieczyszczający. Dlatego ta edycja konferencji odbędzie się pod hasłem RESPONSIBILITY – kontynuuje Agnieszka Małkiewicz.
Jako patron medialny wydarzenia serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w konferencji!
Program:
www.forsolutions.pl/made-for-restaurant-responsibility/
Bezpłatna rejestracja na stronie:
https://meeting15.com/pl/join-event/for-solutions-made-for-restaurant