Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Odpowiedzialni TOP Twórcy Restauracji na konferencji MADE FOR Restaurant

Jak w obliczu pandemii, wojny na Ukrainie, kryzysów i nieładu restaurator ma dbać o swój biznes, ludzi i środowisko? Jakie działania podejmować, aby się rozwijać i jednocześnie nie szkodzić innym? Dlaczego dziś gastronomia bez edukacji i nowoczesnych rozwiązań technologicznych nie ma szans na przetrwanie? Po odpowiedzi zapraszamy na konferencję hybrydową MADE FOR Restaurant, która odbędzie się już 28 marca br. w hotelu Novotel Centrum w Warszawie.

            Wydarzenie będzie miało dwa etapy: konferencję i koktajl wieczorny, podczas którego poznamy zwycięzcę konkursu o stypendium biznesowe MADE FOR Restaurant – TOP Odpowiedzialnego Restauratora oraz TOP Influencera. Bezprecedensowo ogłoszony zostanie też ranking TOP 50 najlepszych restauratorów według magazynu FORBES. Poznamy nazwiska tych, którzy rozpoczynają listę najbardziej liczących się dzisiaj twórców restauracji.

            – Pierwsza w tym roku konferencja to aktualności z rynku oraz głos TOP 10 polskich Restauratorów, nominowanych w kategoriiRESPONSIBILITY. Posłuchamy przedsiębiorców odpowiedzialnych za biznes, produkt, gospodarkę odpadami, za ekonomiczne zarządzanie, za przyszłość swoją oraz swoich ludzi. Poprosimy ekspertów biznesu o mikro- i makroekonomiczne „przepowiednie”, które pozwolą nam przygotować się na kolejne miesiące – zapowiada Agnieszka Małkiewicz, Prezes Zarządu FOR Solutions, organizatorka konferencji MADE FOR Restaurant.

            Kolejne punkty programu pozwolą uczestnikom zrozumieć zawiłości prawne, ekonomiczne i rynkowe. Ze wsparciem przyjdą eksperci panelu dyskusyjnego pod patronatem FORBES. W możliwościach technologicznych dzisiejszego rynku pomogą odnaleźć się partnerzy strategiczni konferencji Rational, Wintherhalter i Mojstolik.pl oraz ich goście. Nawiązywaniu nowych relacji służyć będzie biznesowy networkingpod patronatem firmy Nespresso.

Idzie ład, czy nieład?

            Wspólnie z FORBES został przygotowany panel dyskusyjny. Jakie zmiany już zaszły i co jeszcze się zmieni w polskim prawie, finansach oraz mikro – i makroekonomii? Czego możemy się spodziewać w związku z Nowym Ładem? Jakie konsekwencje będą miały jego zapisy dla branży HoReCa? Jak ze zmianami na rynku radzą sobie inne państwa Europy? Tematy te przeanalizują Adriana Głuchowska z firmy AUDITOR, konsultantka dla klientów ZT Kruszwica – Bunge Polska i Akademii Mistrza, Marcin Mączyński z Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego, Aleksandra Batko z Liebherroraz Katarzyna Dębek z FORBES, która poprowadzi dyskusję.

Odpowiedzialny biznes to nowoczesny biznes

            W codziennej pracy restauracji zdecydowanym ułatwieniem są nowoczesne technologie, przed których poznaniem często restauratorzy i szefowie bronią się, zasłaniając brakiem czasu. Prelegenci wydarzenia przedstawią argumenty, że dzisiaj to „must have” każdej nowocześniej i dochodowej restauracji.

            Warto trzymać rękę na pulsie w kwestii digitalizacji pracy restauracji. Jeden z największych polskich restauratorów, Artur Jarczyński opowie, jak zmienia politykę rozliczania napiwków w swoich restauracjach dzięki aplikacji TIPTIP. O ułatwieniach w zarządzaniu kontaktem z gośćmi opowie Ewelina Sobiczewska (MojStolik.pl  – partner Strategiczny konferencji), szkoląca rynekz aplikacji porządkującej komunikację restauracji i usprawniającej system rezerwacji stolików.

Ranking TOP 50 Polskich Restauratorów

            Pandemia mocno uderzyła w branżę HoReCa, a obecnie za wschodnią granicą toczy się wojna, w której polscy restauratorzy biorą udział, wspierając uchodźców. To kolejne wyzwanie dla HoReCa. Aby dodać wiary, siły do dalszej pracy i prestiżu branży, organizatorzy konferencji rozpoczęli współpracę z FORBES, której efektem będzie ranking TOP 50 polskich Restauratorów, Ich nazwiska poznamy podczas konferencji 28.03. w Warszawie.

TOP 10 Odpowiedzialnych Twórców Restauracji

            Niezależnie od rankingu FORBES, poznamy również TOP Odpowiedzialnych Restauratorów 2022 Roku. Ich nazwiska zostały ujawnione 14 marca i od tego dnia na stronie konferencji trwa głosowanie. Nazwisko zwycięzcy poznamy w dniu konferencji, 28 marca, na wieczornym koktajlu. – Restaurator to dla nas nie tylko twórca konceptu gastronomicznego. To przedsiębiorca stojący na straży lojalności swoich pracowników, dochodowego funkcjonowania biznesu, nawet w obliczu kryzysu. To autor miejsca z misją, który musi myśleć o środowisku, bo gastro to biznes mocno go zanieczyszczający. Dlatego ta edycja konferencji odbędzie się pod hasłem RESPONSIBILITY – kontynuuje Agnieszka Małkiewicz.

Jako patron medialny wydarzenia serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w konferencji!

Program

www.forsolutions.pl/made-for-restaurant-responsibility/

Bezpłatna rejestracja na stronie:
https://meeting15.com/pl/join-event/for-solutions-made-for-restaurant

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content