Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Ogólnopolski Konkurs Barmański MONIN CUP JUNIOR 2015

MONIN CUP JUNIOR to konkurs dla młodych barmanów w wieku 15-20 lat, którzy będą rywalizować ze sobą w tworzeniu najlepszych receptur koktajli przygotowanych w oparciu o produkty MONIN.
Konkurs składa się z dwóch etapów: eliminacji (przeprowadzonych indywidualnie w szkołach) oraz rozgrywki finałowej podczas gali w Warszawie, gdzie barmani zmierzą się między sobą wykonując 4
identyczne koktajle zgodnie ze swoją unikalną recepturą. Gala finałowa trzeciej już edycji odbędzie się 3 grudnia 2015 roku w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich (ul. Majdańska 30/36 , 04-110
Warszawa).
Zawodnicy będę mieli okazję walczyć o cenne nagrody! Oprócz nagrodzonych pierwszych 4 miejsc każdy z uczestników i ich opiekunowie otrzymają drobne upominki. Szkoła, której reprezentant zdobędzie I miejsce, otrzyma również cenną nagrodę. Podczas gali finałowej odbędzie się show z gośćmi specjalnymi MONIN z Francji, który oprócz ciekawostek dostarczą także dużo cennej barmańskiej wiedzy ze świata, a przy stole sędziowskim zasiądą reprezentanci McCafe, Costa Coffee, AmRest, MSBiS, SPB, MONIN oraz Hamilton Beach (Alva).
Nagrodą główną będzie wyjazd na miedzynardowe zawody na terenie EU reprezentujac Polskę, kursy barmańskie Stowarzyszenia Polskich Barmanów (SPB) oraz Międzynarodowej Szkoły Barmanów i
Sommelierów (MSBiS ), zestawy barmańskie MONIN oraz dla zwycięskiej szkoły profesjonalny blender marki Hamilton Beach. Wszyscy zawodnicy biorący udział w konkursie otrzymają dyplomy i nagrody rzeczowe za uczestnictwo.
Wydarzenie to ma na celu kształcenie młodych adeptów sztuki barmańskiej i miksologii oraz kreowanie nowych, ciekawych rozwiązań w kategorii napojów mieszanych bezalkoholowych wśród młodzieży. W tym roku Ambasada Francji objęła konkurs Honorowym Patronatem co podnosi rangę wydarzenia. Sponsorem tytularnym jest marka MONIN, która jest obecnie uznawana za numer jeden na świecie na rynku syropów klasy Premium, sosów deserowych oraz puree owocowych. To zasługa ponad 100 letniego doświadczenia oraz bogatej oferty- ponad 150 smaków sprzedawanych w 150 krajach na świecie. Do produkcji wyrobów MONIN wybierane są wyłącznie wyselekcjonowane i najlepsze owoce, kwiaty, przyprawy oraz orzechy. To sprawia, że powstają zawsze wyjątkowej jakości produkty o niepowtarzalnym smaku, kolorze i zapachu.
Organizatorem konkursu jest wyłączny importer marki MONIN w Polsce- SCM Sp. z o.o.

 

Więcej informacji oraz regulamin: www.facebook.com/MoninPolska target=”_blank” i www.moninpolska.pl

 

Agenda:
10:00 – 10:30 Rejestracja uczestników
10:30 – 10:45 Odprawa uczestników konkursu
10:55 Uroczyste rozpoczęcie gali finałowej
11:00 – 13:30 Konkurs barmański
13:30 – 14:30 Lunch i Coffee Break
14:30 – 16:00 Pokaz szkoleniowy gości z MONIN Francja
16:00 – 16:30 Ogłoszenie wyników konkursu
Sponsorzy konkursu:
Organizator: SCM Sp. z o.o.
Patronat honorowy : Ambasada Francji w Polsce
Sponsor tytularny: MONIN
Partnerzy strategiczni: Hamilton Beach
Partnerzy: Pepsi, Żywiec Zdrój, Evian, Badoit, HorecaLink.pl,
Patroni merytoryczni: Stowarzyszenie Polskich Barmanów, Międzynarodowa Szkoła Barmanów i
Sommelierów
Patroni medialni: HORECANET.pl, Nowości Gastronomiczne, Alkoteka, BARMAGAZYN,
NewsGastro.pl, Przegląd Gastronomiczny
Sędziowie degustacyjni:
McCafe, Costa Coffee, AmRest, MSBiS, SPB, MONIN oraz Hamilton Beach

Aktualności

SweetTargi 2025

SweetTargi 2025 – największe wydarzenie branży piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej na południu Polski – odbędą się w dniach 22–24 marca w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron