Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Olimpiada Wiedzy o Żywieniu i Żywności – eliminacje w Małopolsce

Już po raz kolejny, 13 stycznia 2012 r., Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie był gospodarzem 16 okręgowych eliminacji Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. W eliminacjach wzięło udział 52 uczniów z 30 szkół okręgu małopolskiego.
Pierwsze miejsce uzyskała uczennica Joanna Rymarczyk z Zespołu Szkół w Szczyrzycu. Dwa następne miejsca przypadły w udziale gospodarzom Olimpiady, tj. dla Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie: Kamila Kowalczyk i Magdalena Michalik.
Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników wsparło imprezę m.in. fundując puchar dla zwycięzcy Olimpiady. Na wręczeniu Stowarzyszenie reprezentował Leszek Kawa.
Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników pragnie podziękować swoim partnerom za wsparcie produktowe:

  • Nestle
  • Lantmannen Unibake
  • Dorado
  • Farutex

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content