Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Otwarcie nowego magazynu Transgourmet Foodservice w Gliwicach

30 stycznia o godzinie 5:00 z nowego magazynu Transgourmet Foodservice w Gliwicach ruszyły pierwsze dostawy do Klientów. Ogromna inwestycja to ponad 19 tys. m² powierzchni, 14 000 miejsc paletowych, 200 nowych miejsc pracy i łatwiejszy dostęp do pełnego asortymentu spożywczego i przemysłowego dla klientów gastronomicznych z południowej Polski. Uroczyste otwarcie magazynu odbyło się w piątek 1 marca, a części oficjalnej i przecięciu wstęgi towarzyszyły Targi Rozwiązań dla Gastronomii, które przyciągnęły restauratorów i przedstawicieli branży HoReCa.

Tego dnia magazyn Transgourmet Foodservice w Gliwicach stał się prawdziwą stolicą polskiej gastronomii! Z całej Polski zjechało się do niego liczne grono gastronomów – obecnych i potencjalnych klientów, a także partnerzy firmy, przedstawiciele lokalnych władz i instytucji, a także doradcy klienta i eksperci kulinarni. Na zgromadzonych gości poza efektownymi pokazami live cooking i bogatym programem artystycznym czekały również stoiska dostawców, którzy prezentowali nowości produktowe oraz nowoczesne rozwiązania dla prowadzących biznes gastronomiczny.

W centralnym punkcie magazynu stanęło stoisko Transgourmet Foodservice, które przygotowało prawdziwą gratkę dla, tych którzy tego dnia przybyli do nowego obiektu firmy. Czekał na nich wyjątkowy, 50% rabat na specjalnie przygotowane zestawy, wypełnione produktami niezbędnymi w każdej profesjonalnej kuchni. Zestawy cieszyły się wielkim zainteresowaniem klientów, a czas na stoisku upłynął na rozmowach z doradcami klienta Transgourmet oraz na degustacjach przygotowanych przez ekspertów z Instytutu Kulinarnego Transgourmet.

Największa inwestycja w historii Transgourmet Polska

Magazyn Transgourmet Foodservice w Gliwicach będzie obsługiwał przede wszystkim aglomeracje śląską, krakowską i wrocławską, jednak zasięg jego działalności obejmie całą południową Polskę, w tym również regiony z całoroczną ofertą turystyczną: Tatry, Sudety czy Beskid Śląski. Dla klientów prowadzących lokale gastronomiczne i punkty zbiorowego żywienia pochodzących z tych regionów oznacza to jeszcze szybsze dostawy od sprawdzonego dystrybutora. Tak duża przestrzeń obiektu ułatwi składowanie towarów o różnych wymaganiach temperaturowych, a także umożliwi sprawne zarządzanie powierzchniami poszczególnych stref w zależności od aktualnych potrzeb. Magazyn jest podzielony na 4 strefy o różnych temperaturach: -22˚C, 0-2˚C, 2-6˚C oraz >16 ˚C. Transgourmet Foodservice będzie realizowała zamówienia nawet 6 dni w tygodniu przy pomocy własnej, nowoczesnej floty wielokomorowych samochodów dostawczych.

Uruchomienie drugiego magazynu Foodservice to nie tylko największa inwestycja w historii Transgourmet Polska, ale też milowy krok w realizowanej od lat strategii rozwoju marki Transgourmet. Nasz cel to pozycja lidera w dostawach do gastronomii w Polsce, poprzez zapewnienie Klientom wysokiej jakości produktów, szerokiego asortymentu oraz najwyższego poziomu Service Level. Nasza firma zdecydowała się zainwestować w nowoczesny obiekt, który został zaprojektowany zgodnie z najwyższymi standardami i z najnowszymi wytycznymi branżowymi. Jesteśmy przekonani, że mamy wszystkie narzędzia by ten cel osiągnąć – mówi Cezary Furmanowicz, dyrektor marketingu Transgourmet Polska.

Otwarcie Centrum Logistyczno-Magazynowego Transgourmet Foodservice oznacza również powstanie nowych miejsc pracy. Firma planuje w początkowej fazie zatrudnić 70 osób, jednak docelowo zostanie utworzonych ponad 200 stanowisk.

Najwyższa jakość Service Level dla klientów HoReCa

Nowy magazyn pozwoli Transgourmet na utrzymanie doskonałego poziomu Service Level. W 2023 roku wyniósł on blisko 100%, co potwierdza najwyższą jakość świadczonych usług. Wynik ten jest zasługą wielu czynników, a najważniejsze z nich to nowoczesne rozwiązania technologiczne, własna i profesjonalna flota samochodów, ustandaryzowane procesy logistyczne, wdrożenie systemu SAP, a także przejrzysta i sprawna współpraca z partnerami biznesowymi.

Otwarcie nowego magazynu Transgourmet umożliwi nam utrzymanie dotychczasowego wysokiego standardu świadczonych usług. Ten nowoczesny obiekt stanowi kolejny krok w kierunku doskonalenia naszych operacji logistycznych i jesteśmy pewni, że przyczyni się do dalszego podnoszenia jakości naszej obsługi klienta. Dziękujemy za Państwa zaufanie i mamy nadzieję, że nowy magazyn spełni oczekiwania naszych partnerów biznesowych – mówi Zenon Badyra, dyrektor sprzedaży Transgourmet Foodservice.

Miejsce z historią

Nowy magazyn został wybudowany terenie dawnej Kopalni Węgla Kamiennego „Sośnica”. Z tego względu motywem przewodnim oficjalnego otwarcia była śląska kultura, a firma zaprosiła na wydarzenie górników pracujących swego czasu w Kopalni Sośnica właśnie w tym miejscu.

Chcemy pokazać nasze silne związki z tym regionem i na stałe zakorzenić się w świadomości mieszkańców śląska i śląskiego biznesu jako stabilny partner, na którym zawsze mogą polegać. Czujemy ogromny respekt do tego miejsca, do śląskiej tradycji, a także szacunek dla ludzi, którzy przez lata tu pracowali. Wyrazem tego jest fakt, że zabytkowy budynek cechowni nieistniejącej już kopalni został zachowany w nienaruszonym stanie, a nasza firma pokryła też część kosztów odbudowy historycznej kapliczki z rzeźbą św. Barbary, która znajduje się tuż obok niej – mówi Paweł Karczewski, dyrektor Magazynu Transgourmet w Gliwicach.

Nowe Centrum Logistyczno-Magazynowe Transgourmet Foodservice w liczbach:

• powierzchnia: 19 000 m²

• liczba miejsc paletowych: 14 000

• 4 strefy magazynowe: -22˚C, 0-2 ˚C, 2-6 ˚C oraz >16 ˚C

• liczba ramp: 58

• zatrudnienie: 200 osób.

Fot. mat. prasowe

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content