Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Otwarcie nowego magazynu Transgourmet Foodservice w Gliwicach

30 stycznia o godzinie 5:00 z nowego magazynu Transgourmet Foodservice w Gliwicach ruszyły pierwsze dostawy do Klientów. Ogromna inwestycja to ponad 19 tys. m² powierzchni, 14 000 miejsc paletowych, 200 nowych miejsc pracy i łatwiejszy dostęp do pełnego asortymentu spożywczego i przemysłowego dla klientów gastronomicznych z południowej Polski. Uroczyste otwarcie magazynu odbyło się w piątek 1 marca, a części oficjalnej i przecięciu wstęgi towarzyszyły Targi Rozwiązań dla Gastronomii, które przyciągnęły restauratorów i przedstawicieli branży HoReCa.

Tego dnia magazyn Transgourmet Foodservice w Gliwicach stał się prawdziwą stolicą polskiej gastronomii! Z całej Polski zjechało się do niego liczne grono gastronomów – obecnych i potencjalnych klientów, a także partnerzy firmy, przedstawiciele lokalnych władz i instytucji, a także doradcy klienta i eksperci kulinarni. Na zgromadzonych gości poza efektownymi pokazami live cooking i bogatym programem artystycznym czekały również stoiska dostawców, którzy prezentowali nowości produktowe oraz nowoczesne rozwiązania dla prowadzących biznes gastronomiczny.

W centralnym punkcie magazynu stanęło stoisko Transgourmet Foodservice, które przygotowało prawdziwą gratkę dla, tych którzy tego dnia przybyli do nowego obiektu firmy. Czekał na nich wyjątkowy, 50% rabat na specjalnie przygotowane zestawy, wypełnione produktami niezbędnymi w każdej profesjonalnej kuchni. Zestawy cieszyły się wielkim zainteresowaniem klientów, a czas na stoisku upłynął na rozmowach z doradcami klienta Transgourmet oraz na degustacjach przygotowanych przez ekspertów z Instytutu Kulinarnego Transgourmet.

Największa inwestycja w historii Transgourmet Polska

Magazyn Transgourmet Foodservice w Gliwicach będzie obsługiwał przede wszystkim aglomeracje śląską, krakowską i wrocławską, jednak zasięg jego działalności obejmie całą południową Polskę, w tym również regiony z całoroczną ofertą turystyczną: Tatry, Sudety czy Beskid Śląski. Dla klientów prowadzących lokale gastronomiczne i punkty zbiorowego żywienia pochodzących z tych regionów oznacza to jeszcze szybsze dostawy od sprawdzonego dystrybutora. Tak duża przestrzeń obiektu ułatwi składowanie towarów o różnych wymaganiach temperaturowych, a także umożliwi sprawne zarządzanie powierzchniami poszczególnych stref w zależności od aktualnych potrzeb. Magazyn jest podzielony na 4 strefy o różnych temperaturach: -22˚C, 0-2˚C, 2-6˚C oraz >16 ˚C. Transgourmet Foodservice będzie realizowała zamówienia nawet 6 dni w tygodniu przy pomocy własnej, nowoczesnej floty wielokomorowych samochodów dostawczych.

Uruchomienie drugiego magazynu Foodservice to nie tylko największa inwestycja w historii Transgourmet Polska, ale też milowy krok w realizowanej od lat strategii rozwoju marki Transgourmet. Nasz cel to pozycja lidera w dostawach do gastronomii w Polsce, poprzez zapewnienie Klientom wysokiej jakości produktów, szerokiego asortymentu oraz najwyższego poziomu Service Level. Nasza firma zdecydowała się zainwestować w nowoczesny obiekt, który został zaprojektowany zgodnie z najwyższymi standardami i z najnowszymi wytycznymi branżowymi. Jesteśmy przekonani, że mamy wszystkie narzędzia by ten cel osiągnąć – mówi Cezary Furmanowicz, dyrektor marketingu Transgourmet Polska.

Otwarcie Centrum Logistyczno-Magazynowego Transgourmet Foodservice oznacza również powstanie nowych miejsc pracy. Firma planuje w początkowej fazie zatrudnić 70 osób, jednak docelowo zostanie utworzonych ponad 200 stanowisk.

Najwyższa jakość Service Level dla klientów HoReCa

Nowy magazyn pozwoli Transgourmet na utrzymanie doskonałego poziomu Service Level. W 2023 roku wyniósł on blisko 100%, co potwierdza najwyższą jakość świadczonych usług. Wynik ten jest zasługą wielu czynników, a najważniejsze z nich to nowoczesne rozwiązania technologiczne, własna i profesjonalna flota samochodów, ustandaryzowane procesy logistyczne, wdrożenie systemu SAP, a także przejrzysta i sprawna współpraca z partnerami biznesowymi.

Otwarcie nowego magazynu Transgourmet umożliwi nam utrzymanie dotychczasowego wysokiego standardu świadczonych usług. Ten nowoczesny obiekt stanowi kolejny krok w kierunku doskonalenia naszych operacji logistycznych i jesteśmy pewni, że przyczyni się do dalszego podnoszenia jakości naszej obsługi klienta. Dziękujemy za Państwa zaufanie i mamy nadzieję, że nowy magazyn spełni oczekiwania naszych partnerów biznesowych – mówi Zenon Badyra, dyrektor sprzedaży Transgourmet Foodservice.

Miejsce z historią

Nowy magazyn został wybudowany terenie dawnej Kopalni Węgla Kamiennego „Sośnica”. Z tego względu motywem przewodnim oficjalnego otwarcia była śląska kultura, a firma zaprosiła na wydarzenie górników pracujących swego czasu w Kopalni Sośnica właśnie w tym miejscu.

Chcemy pokazać nasze silne związki z tym regionem i na stałe zakorzenić się w świadomości mieszkańców śląska i śląskiego biznesu jako stabilny partner, na którym zawsze mogą polegać. Czujemy ogromny respekt do tego miejsca, do śląskiej tradycji, a także szacunek dla ludzi, którzy przez lata tu pracowali. Wyrazem tego jest fakt, że zabytkowy budynek cechowni nieistniejącej już kopalni został zachowany w nienaruszonym stanie, a nasza firma pokryła też część kosztów odbudowy historycznej kapliczki z rzeźbą św. Barbary, która znajduje się tuż obok niej – mówi Paweł Karczewski, dyrektor Magazynu Transgourmet w Gliwicach.

Nowe Centrum Logistyczno-Magazynowe Transgourmet Foodservice w liczbach:

• powierzchnia: 19 000 m²

• liczba miejsc paletowych: 14 000

• 4 strefy magazynowe: -22˚C, 0-2 ˚C, 2-6 ˚C oraz >16 ˚C

• liczba ramp: 58

• zatrudnienie: 200 osób.

Fot. mat. prasowe

Aktualności

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron