Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Primerba Cup 2013

Wygraj konkurs Primerba Cup 2013 i zawalcz o Kulinarny Puchar Polski

Do 25 maja można zgłaszać swoje receptury do ósmej już edycji Ogólnopolskiego Konkursu Primerba Cup. Startują drużyny dwuosobowe: szef kuchni i pomocnik, pracujący na terenie Polski.

Receptury zakwalifikowane przez jury wezmą udział w kolejnym etapie, czyli półfinale. Całą rywalizację zakończy finał, rozegrany 23 września br. podczas Międzynarodowych Targów Polagra Gastro – mówi Elżbieta Gizińska, przedstawiciel Organizatora.

Temat konkursu to w tym roku:
„Przystawka ciepła, przygotowana ze śledzia zielonego surowego, z dodatkiem śliwek w dowolnej postaci oraz chrzanu;
danie główne z dowolnego elementu tuszki królika, komosy ryżowej, szynki dojrzewającej, żurawiny oraz Ramy Cremefine Fraiche 24%”.

Zarówno przystawka, jak i danie główne, muszą być przygotowane z udziałem minimum jednego rodzaju PRIMERBY KNORR, czyli wyselekcjonowanej kompozycji świeżych ziół, przypraw, grzybów lub warzyw z olejem roślinnym oraz dodatkiem soli. Na rynku dostępnych jest wiele wariantów smakowych Primerby, m.in. bazyliowa, pesto, czosnkowa czy prowansalska.

Zgłoszenia: receptury wraz ze zdjęciem potraw, należy przesyłać na adres: ufs.poland@unilever.com.
Regulamin konkursu dostępny jest na stronie www.unileverfoodsolutions.pl.

Atrakcyjne nagrody

Dla zwycięskiego teamu przewidziane są cenne nagrody. Szef zespołu otrzyma tytuł Mistrza Primerba Cup 2013, czek o wartości 10 000 PLN oraz – co bardzo istotne – nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2014. W ręce jego pomocnika powędruje mikser Artisan firmy KitchenAid.

Organizatorem konkursu jest Unilever Food Solutions Polska, od dwudziestu lat obecny na polskim rynku, gdzie oprócz oferowania produktów wspiera talenty kulinarne i dba o poziom polskiej gastronomii.

Sponsorzy konkursu: Vivamix, Eva-Tec, Grapil.

Informacji dla mediów udziela:

Janina Śliwa
Unilever Food Solutions
Senior Public Relations Specialist
North-Eastern Europe
61 876 4 317
Janina.Sliwa@unilever.com

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content