Primerba Cup 2015
W dniu 10.06.2015 r. w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions odbył się półfinał konkursu kulinarnego dla profesjonalistów Primerba Cup 2015.
Do finału 10 jubileuszowej edycji konkursu zakwalifikowały się następujące drużyny (kolejność losowa):
- Szef Drużyny Bartosz Fabiś, Michał Kozłowski – NIFTY No.20, Hotel Puro, Poznań
- Szef Drużyny Dominik Karpik, Marcin Milda Hotel Hilton Restauracja Mercato Gdańsk
- Szef Drużyny Bartosz Juszko, Wojciech Tunkiewicz – Hotel Omega, Olsztyn
- Szef Drużyny Adrian Pilarczyk, Zbigniew Krzyżanowski – Ilonn Hotel, Poznań
- Szef Drużyny Kamil Mamerski Paweł Odrzygóźdź, Hotel Westin Warszawa
- Szef Drużyny Paweł Kubera, Łukasz Kubera – Restauracja Dobra Truskawka, Nowa koło Wągrowca
- Szef Drużyny Przemysław Gryz, Łukasz Zientek – Hotel Spa Dr Irena Eris, Polanica Zdrój
- Szef Drużyny Dorota Pajęcka, Grzegorz Bąk – Hotel Ambasadorski, Rzeszów
oraz Klaudia Jankowska, laureatka Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2015.
Uczestnicy mieli za zadanie przygotować:
• Przystawkę ciepłą przygotowaną z Małży św. Jakuba, ogórka i Primerby Professional Knorr.
• Danie główne z combra jagnięcego, gruszki i Primerby Professional Knorr.
Konkurs oceniało Jury pod przewodnictwem Grzegorza Kazubskiego – Makro HoReCa Centrum Manager, w składzie:
- Grzegorz Labuda – Executive Chef Restauracja Szafarnia 10, Gdańsk
- Dominik Brodziak – Executife Chef, Poznań
- Rafał Godziemski – Executive Chef Memo Restaurant & Wine, Bydgoszcz
- Łukasz Konik – Executive Chef Uzdrowisko Konstancin Zdrój
- Tomasz Purol – Executive Chef Blow Up Hotel 5050, Poznań
- Andrzej Jakomulski – Executive Chef Hotel Leda Spa, Kołobrzeg
Finał konkursu odbędzie się 21 września 2015r. podczas targów POLAGRA GASTRO w Poznaniu.