Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Primerba Cup 2015

Primerba Cup 2015

W dniu 10.06.2015 r. w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions odbył się półfinał konkursu kulinarnego dla profesjonalistów Primerba Cup 2015.  

Do finału 10 jubileuszowej edycji konkursu zakwalifikowały się następujące drużyny (kolejność losowa):

  • Szef Drużyny Bartosz Fabiś, Michał Kozłowski – NIFTY No.20, Hotel Puro, Poznań
  • Szef Drużyny Dominik Karpik, Marcin Milda Hotel Hilton Restauracja Mercato Gdańsk
  • Szef Drużyny Bartosz Juszko, Wojciech Tunkiewicz – Hotel Omega, Olsztyn
  • Szef Drużyny Adrian Pilarczyk, Zbigniew Krzyżanowski – Ilonn Hotel, Poznań
  • Szef Drużyny Kamil Mamerski Paweł Odrzygóźdź, Hotel Westin Warszawa
  • Szef Drużyny Paweł Kubera, Łukasz Kubera – Restauracja Dobra Truskawka, Nowa koło Wągrowca
  • Szef Drużyny Przemysław Gryz, Łukasz Zientek – Hotel Spa Dr Irena Eris, Polanica Zdrój
  • Szef Drużyny Dorota Pajęcka, Grzegorz Bąk – Hotel Ambasadorski, Rzeszów

oraz Klaudia Jankowska, laureatka Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2015.

 Uczestnicy mieli za zadanie przygotować:

•             Przystawkę ciepłą przygotowaną z Małży św. Jakuba, ogórka i Primerby Professional Knorr.

•             Danie główne z combra jagnięcego, gruszki i Primerby Professional Knorr.

Konkurs oceniało Jury pod przewodnictwem Grzegorza Kazubskiego – Makro HoReCa Centrum Manager, w składzie:

  • Grzegorz Labuda – Executive Chef Restauracja Szafarnia 10, Gdańsk
  • Dominik Brodziak – Executife Chef, Poznań
  • Rafał Godziemski – Executive Chef Memo Restaurant & Wine, Bydgoszcz
  • Łukasz Konik – Executive Chef Uzdrowisko Konstancin Zdrój
  • Tomasz Purol – Executive Chef Blow Up Hotel 5050, Poznań
  • Andrzej Jakomulski – Executive Chef Hotel Leda Spa, Kołobrzeg

Finał konkursu odbędzie się 21 września 2015r. podczas targów POLAGRA GASTRO w Poznaniu.

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron