Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Primerba Cup 2015

Primerba Cup 2015

W dniu 10.06.2015 r. w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions odbył się półfinał konkursu kulinarnego dla profesjonalistów Primerba Cup 2015.  

Do finału 10 jubileuszowej edycji konkursu zakwalifikowały się następujące drużyny (kolejność losowa):

  • Szef Drużyny Bartosz Fabiś, Michał Kozłowski – NIFTY No.20, Hotel Puro, Poznań
  • Szef Drużyny Dominik Karpik, Marcin Milda Hotel Hilton Restauracja Mercato Gdańsk
  • Szef Drużyny Bartosz Juszko, Wojciech Tunkiewicz – Hotel Omega, Olsztyn
  • Szef Drużyny Adrian Pilarczyk, Zbigniew Krzyżanowski – Ilonn Hotel, Poznań
  • Szef Drużyny Kamil Mamerski Paweł Odrzygóźdź, Hotel Westin Warszawa
  • Szef Drużyny Paweł Kubera, Łukasz Kubera – Restauracja Dobra Truskawka, Nowa koło Wągrowca
  • Szef Drużyny Przemysław Gryz, Łukasz Zientek – Hotel Spa Dr Irena Eris, Polanica Zdrój
  • Szef Drużyny Dorota Pajęcka, Grzegorz Bąk – Hotel Ambasadorski, Rzeszów

oraz Klaudia Jankowska, laureatka Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2015.

 Uczestnicy mieli za zadanie przygotować:

•             Przystawkę ciepłą przygotowaną z Małży św. Jakuba, ogórka i Primerby Professional Knorr.

•             Danie główne z combra jagnięcego, gruszki i Primerby Professional Knorr.

Konkurs oceniało Jury pod przewodnictwem Grzegorza Kazubskiego – Makro HoReCa Centrum Manager, w składzie:

  • Grzegorz Labuda – Executive Chef Restauracja Szafarnia 10, Gdańsk
  • Dominik Brodziak – Executife Chef, Poznań
  • Rafał Godziemski – Executive Chef Memo Restaurant & Wine, Bydgoszcz
  • Łukasz Konik – Executive Chef Uzdrowisko Konstancin Zdrój
  • Tomasz Purol – Executive Chef Blow Up Hotel 5050, Poznań
  • Andrzej Jakomulski – Executive Chef Hotel Leda Spa, Kołobrzeg

Finał konkursu odbędzie się 21 września 2015r. podczas targów POLAGRA GASTRO w Poznaniu.

Aktualności

Kucharze Doskonali w Instytucie Kulinarnym Transgourmet!

15 października odbyła się 15. edycja Ogólnowarszawskiego Konkursu Umiejętności Kulinarnych „Kucharz Doskonały”, skierowanego do osób z niepełnosprawnością intelektualną oraz całościowymi zaburzeniami rozwoju. Tematem tegorocznej rywalizacji była

Druga edycja Trophée Mille Poland za nami!

22 października w Chefs Atelier w Wiskitkach odbyła się druga edycja konkursu kulinarno-cukierniczego Trophée Mille Poland. W konkursie wzięło udział 6 dwuosobowych ekip złożonych z

Kawa – superfood na jesień

Kawa, obok herbaty i wody, należy do najpopularniejszych napojów na świecie[i]. Pijemy jej tak dużo, że gdyby ustawić wzdłuż równika 2 miliardy filiżanek – tyle,

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron