Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

SweetTARGi 2015 – 28 lutego – 2 marca. Katowice!

Pod patronatem Ministra Gospodarki.

W 6. edycji Targów Cukierniczych, Piekarniczych i Lodziarskich Sweettargi weźmie udział ponad stu wystawców z kraju i zagranicy. Stoiska i prezentacje wypełnią dwie hale wystawiennicze o łącznej powierzchni pond 5 tys. m2.

Dzięki obecności liderów z branż, odwiedzający będą mieli możliwość poznania najnowszych trendów obowiązujących w tym sezonie. Zaprezentowane zostaną m.in. nowoczesne technologie i innowacyjne rozwiązania wykorzystywane w produkcji wyrobów i artykułów cukierniczych, lodów
i różnorodnego pieczywa. Prezentacja targowa obejmie maszyny i urządzenia dla przemysłu piekarniczego, lodziarskiego i cukierniczego, dodatki piekarskie i cukiernicze, produkty i półprodukty spożywcze, urządzenia do produkcji lodów, koncentraty smakowe, dodatki do lodów, dekoracje i wyroby cukiernicze, przetwory czekoladowe, galanterię cukierniczą, lody, artykuły przemysłu tłuszczowo-olejarskiego, urządzenia chłodnicze, klimatyzacyjne, maszyny pakujące do piekarnictwa, cukiernictwa, urządzenia do utrzymania czystości i higieny oraz wydawnictwa branżowe.

Wydarzenia towarzyszące Bożena Sikoń-Wojtal, Janusz Profus, Paweł Mieszała, Thierry Ayel, Michał Doroszkiewicz, Jakub Przysucha, Marcin Paździor, Wiesław Kucia, Anna Daraż, Artur Porada i Krzysztof Barabosz pokażą swój kunszt podczas licznych pokazów i konkursów. Wśród konkursów znajdą się I Mistrzostwa Śląska w Serwowaniu Deseru na Talerzu, Produkt SweetTARGi 2015, Piekarnia Roku/Cukiernia Roku 2015, jedyne w Polsce i prestiżowe Mistrzostwa Polski BARISTA 2015, „Mazurek Wielkanocny” – konkurs dla uczniów. Ponadto „Na fali innowacji” popłyną w Strefie Mistrza Branży specjaliści w dekorowaniu tortów Wojciech Laśkiewicz, Martin Braun, wielkanocny słodki stół zademonstrują tu Jacek i Monika Gajdzińscy, bezcukrowe shake’i przygotuje Anna Maria, a rzemieślniczą produkcję pralinek i czekolady pokaże Jakub Przysucha. Wirtuozem pieczywa tej Strefie będzie Wiesław Kucia. Karmelowe koronki wykona Maciej Pietras.
Państwowa Inspekcja Pracy z Katowic przeprowadzi Szkolenie dla piekarzy i cukierników pt. „Zdobądź dyplom PIP”, Szkoła Espresso Attibassi Espresso Italiano przeprowadzi kurs dla baristów I stopnia. Kurs przeznaczony jest dla barmanów, wszystkich kawoszy, sympatyków kawy i kawiarnianych klimatów. Targową niedzielę zaszczycą wirtuozi sztuki podczas GALI MISTRZÓW, wystąpią Marcin Paździor „Kolorowy świat Makaroników”, „Czekoladowe inspiracje na Wielkanoc”, „Torty i dekoracje tworzone z pasją” (Modena, Icra), Bożena Sikoń-Wojtal „Szacunek dla Smaku” – komponowanie smaków na talerzu (tortownia.pl), Krzysztof Polok „Śląskie desery XXI wieku – połączenie tradycji z nowoczesnością” (Colorfood), Dawid Szulc „Lody gastronomiczne – prezentacja przystawek lodowych
w formie wytrawnych deserów i oryginalnych połączeń” (Comprital Polska), Thierry Ayel „Dacquoise z musem marakui i mango”.
W gronie firm z zagranicy potwierdzonymi wystawcami są Semix z Czech oraz Prodotii Stella z Włoch.
Bilet normalny 1-dniowy kosztuje 40 zł, bilet normalny 1-dniowy po rejestracji 20 zł,
normalny 3-dniowy po rejestracji 50 zł, elektroniczny katalog targowy (cena zawiera nośnik pendrive)
20 zł. Z zaproszeniem po rejestracji na www.sweettargi.fairexpo.pl wstęp jest bezpłatny.

Termin i godziny otwarcia:
28.02.-01.03.2015 w godzinach od 10:00 do 17:00
02.03.2015 w godzinach od 10:00 do 16:00

Lokalizacja imprezy:
Centrum Targowe FairExpo Sp. z o.o.
ul. Bytkowska 1B, 40-955 Katowice

——————————————————————————————————————–
Akredytacja prasowa 28.02-2.03.2015 w godzinach 10:00 – 14:00 w Pawilonie nr 3
(obok wejścia do pawilonu). Kontakt dla mediów: Magdalena Salwiczek, tel. kom. 602 586 700,
e-mail: m.salwiczek@fairexpo.pl

Zapraszamy.

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron