Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Targi HORECA/GASTROFOOD/ENOEXPO 2011

Spotkajmy się w Krakowie

Kompleksowa oferta z zakresu wyposażenia hotelu i restauracji, ponad 300 firm z Polski i zagranicy, blisko 10 tys. odwiedzających, liczne konkursy, pokazy sztuki kulinarnej i barmańskiej – tak co roku wygląda kompleks specjalistycznych imprez targowych branży HoReCa. Wydarzenie tradycyjnie odbędzie się w listopadzie – w tym roku od 16. do 18. w hali przy ul. Centralnej 41A w Krakowie.

Na największych jesiennych targach branży HoReCa w Polsce prezentowana jest pełna oferta wyposażenia dla restauracji, barów, kawiarni, cukierni, stołówek, pizzerii oraz hoteli i innych obiektów noclegowych, a także artykuły spożywcze i napoje dla gastronomii oraz wina z całego świata. Listopadowe wydarzenie to także bogaty program imprez towarzyszących, które stanowią dodatkową atrakcję dla odwiedzających.

Przez trzy dni odbędą się: 19. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii w Krakowie HORECA®, 10. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii w Krakowie GASTROFOOD® oraz 9. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie ENOEXPO®.

Salon Kawy i Herbaty

Na specjalnie przygotowanej i zaaranżowanej przestrzeni firmy kawowe, herbaciane, palarnie kawy oraz dystrybutorzy sprzętu zaprezentują swoją ofertę. Wszyscy zainteresowani będą mogli uczyć się od najlepszych baristów sztuki parzenia i przygotowania kawy oraz poznawać nowe egzotyczne smaki z różnych zakątków świata. Dla tych, którzy preferują herbatę, rozszerzyliśmy ekspozycję o jej dystrybutorów oraz o sprzęt niezbędny do parzenia.

Bezpłatne szkolenia dla restauratorów

Zapraszamy na specjalny wykład przygotowany przez Ogólnopolski Serwis Informacyjno – Kulinarny GdzieZjeść.info na temat: Jak zdobyć klientów i nie zbankrutować, czyli rozważny marketing w czasach kryzysu. Odpowiednio przygotowana kampania reklamowa sukcesem nowo otwieranej i działającej restauracji, czyli 10 kroków do tego, by lokal mądrze wykorzystywał finanse i skutecznie się promował! Wykład poprowadzi Anna Dębska, współwłaściciel Firmy Agencja Marketingowa AFMedia. 

VII Krakowski Festiwal Kulinarny

Podczas Festiwalu Kulinarnego wszyscy zwiedzający będą mogli poznać najnowsze produkty, urządzenia gastronomiczne i nowinki techniczne, ułatwiające pracę w restauracji, a także podnoszące standard obsługi klientów.  Ponadto w ramach imprezy odbędą się liczne konkursy kulinarne dla kucharzy oraz dla młodych adeptów sztuki kulinarnej, pokazy barmańskie czy live cooking. Dodatkową atrakcją będą pokazy gotowania z udziałem gwiazd.

Salon Produktów Regionalnych

To nowość tegorocznej edycji targów i jednocześnie odpowiedź na potrzeby zwiedzających. Przez trzy dni swoją ofertę zaprezentują małopolscy producenci wyrobów oryginalnych, niespotykanych i wyjątkowych w skali światowej – serów, wędlin, alkoholi (miodów pitnych, nalewek, piwa, wina), pieczywa, miodów, soków i przetworów. Jego znakomitym uzupełnieniem będzie Salon Enoturystyki, gdzie polscy producenci wina będą zachęcać do odwiedzenia krajowych winnic i poznania tajników powstawania trunku.

Krakowski Bieg Kelnerów

Impreza poprzedzi Targi HORECA i odbędzie się w sobotę 12 listopada. Celem wydarzenia jest podkreślenie wagi zawodu kelnera i zwrócenie uwagi na jakość obsługi w lokalach gastronomicznych. Na placu przed Galerią Krakowską do rywalizacji staną pracownicy z krakowskich restauracji. Trasa będzie torem przeszkód złożonym ze stolików do obsłużenia.

Najlepsi kelnerzy otrzymają nagrody indywidualne, a restauracje, które będą reprezentować, certyfikaty potwierdzające najszybszą i najsprawniejszą obsługę w mieście.

Godziny zwiedzania Targów:

16.11.(środa) – 10.00 – 17.00

17.11.(czwartek) – 10.00 – 17.00

18.11.(piątek) – 10.00 – 16.00

Biuro organizacyjne i tereny targowe:

 

Targi w Krakowie Sp. z o.o.

31-586 Kraków, ul. Centralna 41a

tel. (+4812) 686 14 03

www.targi.krakow.pl

www.horeca.krakow.pl

www.enoexpo.krakow.pl

Aktualności

Podsumowanie konferencji MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 21.06.2022, Sopot 21 czerwca w hotelu Radisson Blue odbyła się konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant, edycja New Generation.  Podczas wydarzenia prawdziwi rewolucjoniści

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron