Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Targi HORECA/GASTROFOOD/ENOEXPO 2011

Spotkajmy się w Krakowie

Kompleksowa oferta z zakresu wyposażenia hotelu i restauracji, ponad 300 firm z Polski i zagranicy, blisko 10 tys. odwiedzających, liczne konkursy, pokazy sztuki kulinarnej i barmańskiej – tak co roku wygląda kompleks specjalistycznych imprez targowych branży HoReCa. Wydarzenie tradycyjnie odbędzie się w listopadzie – w tym roku od 16. do 18. w hali przy ul. Centralnej 41A w Krakowie.

Na największych jesiennych targach branży HoReCa w Polsce prezentowana jest pełna oferta wyposażenia dla restauracji, barów, kawiarni, cukierni, stołówek, pizzerii oraz hoteli i innych obiektów noclegowych, a także artykuły spożywcze i napoje dla gastronomii oraz wina z całego świata. Listopadowe wydarzenie to także bogaty program imprez towarzyszących, które stanowią dodatkową atrakcję dla odwiedzających.

Przez trzy dni odbędą się: 19. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii w Krakowie HORECA®, 10. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii w Krakowie GASTROFOOD® oraz 9. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie ENOEXPO®.

Salon Kawy i Herbaty

Na specjalnie przygotowanej i zaaranżowanej przestrzeni firmy kawowe, herbaciane, palarnie kawy oraz dystrybutorzy sprzętu zaprezentują swoją ofertę. Wszyscy zainteresowani będą mogli uczyć się od najlepszych baristów sztuki parzenia i przygotowania kawy oraz poznawać nowe egzotyczne smaki z różnych zakątków świata. Dla tych, którzy preferują herbatę, rozszerzyliśmy ekspozycję o jej dystrybutorów oraz o sprzęt niezbędny do parzenia.

Bezpłatne szkolenia dla restauratorów

Zapraszamy na specjalny wykład przygotowany przez Ogólnopolski Serwis Informacyjno – Kulinarny GdzieZjeść.info na temat: Jak zdobyć klientów i nie zbankrutować, czyli rozważny marketing w czasach kryzysu. Odpowiednio przygotowana kampania reklamowa sukcesem nowo otwieranej i działającej restauracji, czyli 10 kroków do tego, by lokal mądrze wykorzystywał finanse i skutecznie się promował! Wykład poprowadzi Anna Dębska, współwłaściciel Firmy Agencja Marketingowa AFMedia. 

VII Krakowski Festiwal Kulinarny

Podczas Festiwalu Kulinarnego wszyscy zwiedzający będą mogli poznać najnowsze produkty, urządzenia gastronomiczne i nowinki techniczne, ułatwiające pracę w restauracji, a także podnoszące standard obsługi klientów.  Ponadto w ramach imprezy odbędą się liczne konkursy kulinarne dla kucharzy oraz dla młodych adeptów sztuki kulinarnej, pokazy barmańskie czy live cooking. Dodatkową atrakcją będą pokazy gotowania z udziałem gwiazd.

Salon Produktów Regionalnych

To nowość tegorocznej edycji targów i jednocześnie odpowiedź na potrzeby zwiedzających. Przez trzy dni swoją ofertę zaprezentują małopolscy producenci wyrobów oryginalnych, niespotykanych i wyjątkowych w skali światowej – serów, wędlin, alkoholi (miodów pitnych, nalewek, piwa, wina), pieczywa, miodów, soków i przetworów. Jego znakomitym uzupełnieniem będzie Salon Enoturystyki, gdzie polscy producenci wina będą zachęcać do odwiedzenia krajowych winnic i poznania tajników powstawania trunku.

Krakowski Bieg Kelnerów

Impreza poprzedzi Targi HORECA i odbędzie się w sobotę 12 listopada. Celem wydarzenia jest podkreślenie wagi zawodu kelnera i zwrócenie uwagi na jakość obsługi w lokalach gastronomicznych. Na placu przed Galerią Krakowską do rywalizacji staną pracownicy z krakowskich restauracji. Trasa będzie torem przeszkód złożonym ze stolików do obsłużenia.

Najlepsi kelnerzy otrzymają nagrody indywidualne, a restauracje, które będą reprezentować, certyfikaty potwierdzające najszybszą i najsprawniejszą obsługę w mieście.

Godziny zwiedzania Targów:

16.11.(środa) – 10.00 – 17.00

17.11.(czwartek) – 10.00 – 17.00

18.11.(piątek) – 10.00 – 16.00

Biuro organizacyjne i tereny targowe:

 

Targi w Krakowie Sp. z o.o.

31-586 Kraków, ul. Centralna 41a

tel. (+4812) 686 14 03

www.targi.krakow.pl

www.horeca.krakow.pl

www.enoexpo.krakow.pl

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron