Spotkajmy się w Krakowie
Kompleksowa oferta z zakresu wyposażenia hotelu i restauracji, ponad 300 firm z Polski i zagranicy, blisko 10 tys. odwiedzających, liczne konkursy, pokazy sztuki kulinarnej i barmańskiej – tak co roku wygląda kompleks specjalistycznych imprez targowych branży HoReCa. Wydarzenie tradycyjnie odbędzie się w listopadzie – w tym roku od 16. do 18. w hali przy ul. Centralnej 41A w Krakowie.
Na największych jesiennych targach branży HoReCa w Polsce prezentowana jest pełna oferta wyposażenia dla restauracji, barów, kawiarni, cukierni, stołówek, pizzerii oraz hoteli i innych obiektów noclegowych, a także artykuły spożywcze i napoje dla gastronomii oraz wina z całego świata. Listopadowe wydarzenie to także bogaty program imprez towarzyszących, które stanowią dodatkową atrakcję dla odwiedzających.
Przez trzy dni odbędą się: 19. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii w Krakowie HORECA®, 10. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii w Krakowie GASTROFOOD® oraz 9. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie ENOEXPO®.
Salon Kawy i Herbaty
Na specjalnie przygotowanej i zaaranżowanej przestrzeni firmy kawowe, herbaciane, palarnie kawy oraz dystrybutorzy sprzętu zaprezentują swoją ofertę. Wszyscy zainteresowani będą mogli uczyć się od najlepszych baristów sztuki parzenia i przygotowania kawy oraz poznawać nowe egzotyczne smaki z różnych zakątków świata. Dla tych, którzy preferują herbatę, rozszerzyliśmy ekspozycję o jej dystrybutorów oraz o sprzęt niezbędny do parzenia.
Bezpłatne szkolenia dla restauratorów
Zapraszamy na specjalny wykład przygotowany przez Ogólnopolski Serwis Informacyjno – Kulinarny GdzieZjeść.info na temat: Jak zdobyć klientów i nie zbankrutować, czyli rozważny marketing w czasach kryzysu. Odpowiednio przygotowana kampania reklamowa sukcesem nowo otwieranej i działającej restauracji, czyli 10 kroków do tego, by lokal mądrze wykorzystywał finanse i skutecznie się promował! Wykład poprowadzi Anna Dębska, współwłaściciel Firmy Agencja Marketingowa AFMedia.
VII Krakowski Festiwal Kulinarny
Podczas Festiwalu Kulinarnego wszyscy zwiedzający będą mogli poznać najnowsze produkty, urządzenia gastronomiczne i nowinki techniczne, ułatwiające pracę w restauracji, a także podnoszące standard obsługi klientów. Ponadto w ramach imprezy odbędą się liczne konkursy kulinarne dla kucharzy oraz dla młodych adeptów sztuki kulinarnej, pokazy barmańskie czy live cooking. Dodatkową atrakcją będą pokazy gotowania z udziałem gwiazd.
Salon Produktów Regionalnych
To nowość tegorocznej edycji targów i jednocześnie odpowiedź na potrzeby zwiedzających. Przez trzy dni swoją ofertę zaprezentują małopolscy producenci wyrobów oryginalnych, niespotykanych i wyjątkowych w skali światowej – serów, wędlin, alkoholi (miodów pitnych, nalewek, piwa, wina), pieczywa, miodów, soków i przetworów. Jego znakomitym uzupełnieniem będzie Salon Enoturystyki, gdzie polscy producenci wina będą zachęcać do odwiedzenia krajowych winnic i poznania tajników powstawania trunku.
Krakowski Bieg Kelnerów
Impreza poprzedzi Targi HORECA i odbędzie się w sobotę 12 listopada. Celem wydarzenia jest podkreślenie wagi zawodu kelnera i zwrócenie uwagi na jakość obsługi w lokalach gastronomicznych. Na placu przed Galerią Krakowską do rywalizacji staną pracownicy z krakowskich restauracji. Trasa będzie torem przeszkód złożonym ze stolików do obsłużenia.
Najlepsi kelnerzy otrzymają nagrody indywidualne, a restauracje, które będą reprezentować, certyfikaty potwierdzające najszybszą i najsprawniejszą obsługę w mieście.
Godziny zwiedzania Targów:
16.11.(środa) – 10.00 – 17.00
17.11.(czwartek) – 10.00 – 17.00
18.11.(piątek) – 10.00 – 16.00
Biuro organizacyjne i tereny targowe:
Targi w Krakowie Sp. z o.o.
31-586 Kraków, ul. Centralna 41a
tel. (+4812) 686 14 03