Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Olimpiada Wiedzy Technicznej

W czwartek 16 stycznia, odbędą się zawody II stopnia (okręgowe) 40. Olimpiady Wiedzy Technicznej. Zostało do nich zakwalifikowanych 1011 uczniów, wyłonionych w październikowych zawodach szkolnych. Przystąpiło do nich wtedy 8542 uczniów reprezentujących 444 ponad gimnazjalne szkoły średnie, różnych typów i specjalności.

Zawodnicy będą mieli do rozwiązania dwa spośród trzech zadań tematycznych w dwóch grupach: elektryczno-elektronicznej i mechaniczno-budowlanej oraz do wyboru: zadanie optymalizacyjne lub informatyczne.

Najlepsi spośród uczestników wywalczą prawo udziału w zawodach finałowych, które wyłonią laureatów tegorocznej, jubileuszowej 40. Olimpiady Wiedzy Technicznej. Zawody te odbędę się w kwietniu br. w Kielcach, a ich bezpośrednim gospodarzem będzie Politechnika Świętokrzyska.
Olimpiada Wiedzy Technicznej jest organizowana przez Federację Stowarzyszeń Naukowo-Technicznych NOT jako zadanie zlecone przez Ministerstwo Edukacji Narodowej.
Jej patronem jest Minister Gospodarki.

Aktualności

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content