Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

UCZCIWY BIZNES SIĘ OPŁACA

Zakończyła się XVIII edycja programu promującego etykę w biznesie „Przedsiębiorstwo Fair Play”. Laureatów certyfikacji i zdobywców nagród ogłoszono 27 listopada podczas uroczystej gali w warszawskim EXPO XXI. Nagrodę główną, statuetkę „Przedsiębiorstwo Fair Play” przyznano firmie Dora Metal oraz Kromet, którą odebrał Jan Polcyn, Prezes Firmy Dora Metal.
Projekt „Przedsiębiorstwo Fair Play” od 18 lat organizuje Fundacja „Instytut Badań nad Demokracją i Przedsiębiorstwem Prywatnym” we współpracy z Krajową Izbą Gospodarczą. Konkurs składa się z dwóch etapów. W pierwszym przedsiębiorstwa wypełniają ankietę dotyczącą swojej działalności. Firmy, które zdobędą wymaganą liczbę punktów, przechodzą do drugiego etapu i odbywa się w nich audyt. Równocześnie prowadzone jest badanie opinii losowo wybranych kontrahentów. Decyzje ostateczne podejmuje kapituła programu, w skład której wchodzą m.in. przedstawiciele biznesu, nauki, mediów i władz samorządowych.
Firma Dora Metal to partner, cieszący się zaufaniem swoich klientów. ,,Fair Play, jak sama nazwa wskazuje, to działanie zgodnie z zasadami, działanie fair w stosunku do pracowników, kontrahentów, społeczeństwa” – podkreśla Jan Polcyn.
Na pytanie jakimi zasadami kieruje się firma Dora Metal (obchodząca w przyszłym roku 25-lecie istnienia) Jan Polcyn, Prezes Zarządu odpowiada: To dzięki profesjonalizmowi i zaangażowaniu pracowników otrzymujemy miano ,,Przedsiębiorstwa Fair Play”. My w zamian za to oferujemy naszym pracownikom programy szkoleniowe, pozwalające im rozwijać swoje kompetencje, bardzo dobre wynagrodzenie podparte programami motywacyjnymi oraz wsparcie w przypadku zdarzeń losowych oraz problemów prywatnych.
We współpracy z kontrahentami opieramy się na podejściu partnerskim, dbamy i robimy co w naszej mocy, aby zamówienia były realizowane terminowo i z najwyższą dbałością o jakość wykonania. Oferujemy również obsługę posprzedażową podpartą bardzo rozległą siecią serwisową.
Nieustannie wspomagamy społeczność lokalną poprzez wspieranie finansowe wydarzeń organizowanych w naszym mieście i okolicach oraz poprzez pomoc organizacjom społecznym działającym na tym terenie. Nie pozostajemy jednak tylko w naszym regionie. Sponsorujemy wiele wydarzeń gastronomicznych w całym kraju. Zależy nam na rozwoju gastronomii w Polsce – wspieramy młodych adeptów sztuki kulinarnej, udostępniając szkołom gastronomicznym nasze profesjonalnie wyposażone Centrum Techniki Kulinarnej znajdujące się w Warszawie. Oferujemy szkołom możliwość bezpłatnego organizowania w nim szkoleń, konkursów i pokazów. Jest dla nas bardzo ważne, by wspierać edukację młodych kucharzy i od początku dawać im możliwość pracy na profesjonalnym sprzęcie gastronomicznym – komentuje Jan Polcyn.
Pomimo otrzymanego wyróżnienia firma nie będzie spoczywała na laurach i jest świadoma ogromu pracy, która jest jeszcze przed nimi. Tytuł „Przedsiębiorstwo Fair Play” to dla firmy synonim rzetelnego postępowania w relacjach z partnerami handlowymi, odpowiedzialnego działania w otoczeniu lokalnym oraz kierowania się, w codziennym funkcjonowaniu firmy, podstawowymi zasadami etyki biznesowej. Przyznanie firmie, po raz siedemnasty, tego wyjątkowego tytułu jest powodem do dumy i radości, a przede wszystkim potwierdzeniem, że dążąc do sukcesu ekonomicznego, można nadal zasługiwać na opinię uczciwego i szanowanego partnera. Nagroda dla firmy jest swego rodzaju ukoronowaniem codziennych dobrych praktyk rynkowych i motywacją do dalszego rozwoju, ale też niewątpliwie jednym z najbardziej prestiżowych tytułów, na które może zasłużyć firma w dążeniu do sukcesu.

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron