9 czerwca zapraszamy wszystkich na warsztaty kulinarne do Krakowa.
Wydarzenie będzie niepowtarzalną okazją do zapoznania się z najnowszymi trendami w europejskiej gastronomii. Zaplanowany program warsztatów w krakowskim hotelu Park Inn będzie pokazem umiejętności kucharzy oraz uczniów w tematach: owoce i warzywa morza, warzywa, owoce i grzyby świata, dziczyzna, mięso zwierząt i ptaków, ryby w kuchni Wspólnoty Europejskiej. 9 czerwca 2011 roku w rolę mistrzów wcielą się m.in. Arkadiusz Ślusarenko szef kuchni hotelu Park Inn, Tomasz Leśniak, Stanisław Chuchrzak oraz Zbigniew Kurleto. Podczas praktycznego szkolenia każdy z przybyłych gości będzie mógł podpatrzeć wirtuozów sztuki kulinarnej w pracy. Cennym doświadczeniem będzie ponadto możliwość skonfrontowania wiedzy na temat kształcenia młodzieży z oczekiwaniami rynku pracy. Organizując czerwcowe warsztaty chcemy udowodnić, że gastronomia to sztuka, a jej ramy wyznacza jedynie wyobraźnia człowieka. Mistrz i uczeń to podstawa profesjonalnej edukacji – postaramy się wszystkich o tym przekonać.
Szczegółowe informacje dotyczące spotkania (program, formularz zgłoszeniowy) można odnaleźć na stronie internetowej Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie: www.zsgnr2-krakow.pl . Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego chcąc wziąć udział w tym wydarzeniu należy wysłać do 3 czerwca br. formularz zgłoszeniowy.
Dla uczestników mamy wspaniały zestaw materiałów edukacyjnych.
„Każdy z przybyłych gości otrzyma komplet materiałów szkoleniowych w tym profesjonalny zestaw dwudziestu filmów oraz unikalną publikację, w której odnaleźć będzie można m.in. konspekty zajęć 10 tematów realizowanych w ramach projektu. To niepowtarzalna okazja do wzbogacenia własnego warsztatu dydaktycznego – przekonuje kierownik metodyczny projektu Maria Bobek.