Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy

Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników po raz kolejny w pierwszym tygodniu stycznia, gotowało podczas Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2012 w Dobczycach.

Podczas imprezy częstowano przybyłych prawdziwym wojskowym krupnikiem oraz bigosem. Stowarzyszenie ugotowało około 80 litrów wybornego wojskowego krupniku, i tyleż samo wybornego bigosu.

Niestety pogoda troszkę nie dopisała, ale atmosfera w polowej kuchni była naprawdę gorąca i niesamowita. Uzbierana kwota mówi sama za siebie. W czasie trwania akcji zebrano do puszki sumę 1810,36 zł oraz 3 € , a wojaki ze SRH-39 jeszcze dołożyli 540 zł.

Stowarzyszenie dziękuje wielu osobom i firmom, które wspomogły gotowanie. W wielkie gotowanie zaangażowali się:

  • Zbigniew Kurleto – Gastroinfo
  • Bożena Bąk – Swedeponic
  • Mariusz Mirek
  • Paweł Mrozik – Kerima
  • Michał Henzel – Gastro-Pack
  • Stowarzyszenie Rekonstrukcji Historycznej „Wrzesień 39”
  • Leszek Kawa – Wojskowe kuchnie polowe i inne rarytasy wojskowe
  • Marek Machnik – Lantmannen Unibake
  • Krzysztof Kural – uczeń ZSG nr 2
  • Michał Gigiel – uczeń ZSG nr 2
  • Marcin Polus – prezes SMKiC
  • Tomasz Golik  – Członek SMKiC
  • Leszek Czytajło – uczeń ZSG nr 2


Impreza została zorganizowana przez Klub Samochodów Terenowych ,,Żubry”.

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content