Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Wyniki Kulinarnego Pucharu Polski 2022

W dniach 26-27.09 podczas targów POLAGRA odbył się finał 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Po pierwszym zsumowaniu punktów najwyższe laury trafiły do Kamila Tłuczka i jego pomocnika Piotra Kuzdro. Jednakże dzień po ogłoszeniu wyników wykryto nieprawidłowości w liczeniu punktacji. To zmieniło klasyfikację i finalnie zwycięzcami konkursu zostali Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski.

Poniżej załączamy oświadczenie Organizatorów oraz Jury KPP 2022:

„Szanowni Państwo, po ogłoszeniu wyników na tegorocznej gali Kulinarnego Pucharu Polski, podczas procedury kontrolnej wykryto nieprawidłowości w wyliczeniu punktacji. Kontrola wykazała, że w elektronicznym systemie obsługi konkursu pojawił się błąd, w następstwie którego uczestnikom konkursu przyznano niewłaściwe finalne wartości punktowe.

W związku z tym powołano komisję rewizyjną, która po ponownym przeliczeniu głosów stwierdziła, że najwyższą liczbę punktów od wszystkich sędziów jury konkursowego otrzymał zespół Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski, którzy tym samym zostali zwycięzcami 20 edycji Kulinarnego Pucharu Polski.

Klasyfikacja drużyn kształtuje się zatem następująco:
• Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski – 1385 punktów
• Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro – 1375 pkt
• Tomasz Ziółkowski i Oliwier Kowalczyk – 1373 pkt
• Łukasz Wódz i Sebastian Plasota – 1290 pkt

Zespoły nagrodzone podczas Gali Konkursu w dniu 27 września zatrzymają przekazane im nagrody rzeczowe i finansowe. Zwycięska drużyna otrzyma tytuł „Najlepszego z Najlepszych”, statuetkę KPP oraz nagrodę pieniężną wraz z zagranicznym wyjazdem na szkolenie kulinarne.
Bardzo przepraszamy za zaistniały błąd i zapewniamy, że zostaną podjęte działania, aby taka sytuacja nie powtórzyła się w przyszłości.

Organizatorzy Konkursu, Przewodniczący Jury”.

***

Na zdjęciu: Bartosz Fabiś Michał Kozłowski – laureaci KPP 2019 i 2022

 fot. Agata Kochanek / Freshmag

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron