Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Wyniki Kulinarnego Pucharu Polski 2022

W dniach 26-27.09 podczas targów POLAGRA odbył się finał 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Po pierwszym zsumowaniu punktów najwyższe laury trafiły do Kamila Tłuczka i jego pomocnika Piotra Kuzdro. Jednakże dzień po ogłoszeniu wyników wykryto nieprawidłowości w liczeniu punktacji. To zmieniło klasyfikację i finalnie zwycięzcami konkursu zostali Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski.

Poniżej załączamy oświadczenie Organizatorów oraz Jury KPP 2022:

„Szanowni Państwo, po ogłoszeniu wyników na tegorocznej gali Kulinarnego Pucharu Polski, podczas procedury kontrolnej wykryto nieprawidłowości w wyliczeniu punktacji. Kontrola wykazała, że w elektronicznym systemie obsługi konkursu pojawił się błąd, w następstwie którego uczestnikom konkursu przyznano niewłaściwe finalne wartości punktowe.

W związku z tym powołano komisję rewizyjną, która po ponownym przeliczeniu głosów stwierdziła, że najwyższą liczbę punktów od wszystkich sędziów jury konkursowego otrzymał zespół Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski, którzy tym samym zostali zwycięzcami 20 edycji Kulinarnego Pucharu Polski.

Klasyfikacja drużyn kształtuje się zatem następująco:
• Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski – 1385 punktów
• Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro – 1375 pkt
• Tomasz Ziółkowski i Oliwier Kowalczyk – 1373 pkt
• Łukasz Wódz i Sebastian Plasota – 1290 pkt

Zespoły nagrodzone podczas Gali Konkursu w dniu 27 września zatrzymają przekazane im nagrody rzeczowe i finansowe. Zwycięska drużyna otrzyma tytuł „Najlepszego z Najlepszych”, statuetkę KPP oraz nagrodę pieniężną wraz z zagranicznym wyjazdem na szkolenie kulinarne.
Bardzo przepraszamy za zaistniały błąd i zapewniamy, że zostaną podjęte działania, aby taka sytuacja nie powtórzyła się w przyszłości.

Organizatorzy Konkursu, Przewodniczący Jury”.

***

Na zdjęciu: Bartosz Fabiś Michał Kozłowski – laureaci KPP 2019 i 2022

 fot. Agata Kochanek / Freshmag

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content