Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

X Olimpiada Młodych Barmanów

X Olimpiada Młodych Barmanów

Finał odbędzie się 8-9 kwietnia 2011 r. w Domu Polonii w Pułtusku

Umiejętności przyrządzania napoi mieszanych zaprezentują uczniowie szkół gastronomicznych z całej Polski.

Program konkursu:

8 kwietnia, godz. 15:30 – konkurencja Free Pouring

9 kwietnia, godz. 11:00 – KONKURS KLASYCZNY

Cele konkursu to:

– promowanie profesjonalnego barmaństwa,

– zdobywanie nowych umiejętności przez uczniów,

– rozwijanie zainteresowań,

– propagowanie alternatywnego sposobu spożywania alkoholu,

– promowanie pozytywnej rywalizacji uczniów.

Eliminacje:

• Odpowiedzi na pytania kwalifikacyjne.

By zakwalifikować się do finału, uczniowie odpowiadali pisemnie

na pytania kwalifikacyjne, rozesłane do zainteresowanych uczestnictwem szkół.

Finał:

• Free Pouring

Nalanie wylosowanej miary płynu bez użycia miarki barmańskiej (z ręki).

• Test praktyczny.

Napój mieszany (losowo wybrany z wysłanej wcześniej listy)

w dwóch porcjach, bez posługiwania się recepturą.

• Napój mieszany własnej kompozycji – przyrządzenie trzech porcji napoju

mieszanego własnej kompozycji na bazie produktów Bacardi-Martini.

Dodatkowo konkurencja dla chętnych: Flair (working/exhibition)

W finale weźmie udział 44 uczniów z 44 szkół gastronomicznych z całej Polski.

Aktualności

Konkurs Lady Amarena 2024

Rozpoczęła się 7. edycja międzynarodowego konkursu dla barmanek Lady Amarena. Zwyciężczyni polskiej części będzie reprezentować nasz kraj we Włoszech. Do 14 kwietnia polskie barmanki mogą

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron