Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

X Olimpiada Młodych Barmanów

X Olimpiada Młodych Barmanów

Finał odbędzie się 8-9 kwietnia 2011 r. w Domu Polonii w Pułtusku

Umiejętności przyrządzania napoi mieszanych zaprezentują uczniowie szkół gastronomicznych z całej Polski.

Program konkursu:

8 kwietnia, godz. 15:30 – konkurencja Free Pouring

9 kwietnia, godz. 11:00 – KONKURS KLASYCZNY

Cele konkursu to:

– promowanie profesjonalnego barmaństwa,

– zdobywanie nowych umiejętności przez uczniów,

– rozwijanie zainteresowań,

– propagowanie alternatywnego sposobu spożywania alkoholu,

– promowanie pozytywnej rywalizacji uczniów.

Eliminacje:

• Odpowiedzi na pytania kwalifikacyjne.

By zakwalifikować się do finału, uczniowie odpowiadali pisemnie

na pytania kwalifikacyjne, rozesłane do zainteresowanych uczestnictwem szkół.

Finał:

• Free Pouring

Nalanie wylosowanej miary płynu bez użycia miarki barmańskiej (z ręki).

• Test praktyczny.

Napój mieszany (losowo wybrany z wysłanej wcześniej listy)

w dwóch porcjach, bez posługiwania się recepturą.

• Napój mieszany własnej kompozycji – przyrządzenie trzech porcji napoju

mieszanego własnej kompozycji na bazie produktów Bacardi-Martini.

Dodatkowo konkurencja dla chętnych: Flair (working/exhibition)

W finale weźmie udział 44 uczniów z 44 szkół gastronomicznych z całej Polski.

Aktualności

Smakuj przyszłość z BCU!

Niepubliczne Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa w Tarnowie (BCU) to miejsce, które kształci przyszłych liderów gastronomii, stawiając na praktyczne umiejętności, które odgrywają

Przegląd Gastronomiczny 6/2024

Nowy numer „PG” 6/2024 Książeczka sanepidowska online – Adrianna Lotolc    2 Reklamowanie produktów w sieci? To nie takie proste! – Edyta Oleszczuk-Romańska    4 Firmy gastronomiczne

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron