Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

XI Festiwal Kuchni Greckiej

Teo Vafidis zaprasza do współpracy podczas

XI Festiwal Kuchni Greckiej

08 kwietnia 2016 roku

Na Jubileuszowych XX Międzynarodowych Targach EuroGastro 2016 w Warszawie

Pomysłodawcą i Organizatorem Festiwalu Kuchni Greckiej jest Teo Vafidis – Grek z pochodzenia, z zawodu ekspert i doradca kulinarny, z pasji – ambasador kultury i kuchni greckiej w Polsce, honorowy członek Chef’s Club Grecji , oraz przedstawiciel Poland Branch Office.

                                                      

Idea zorganizowania Festiwalu  Kuchni Greckiej zrodziła się z chęci przybliżenia i propagowania w Polsce tradycji kuchni greckiej. Ten długofalowy projekt jest skierowany zarówno do  hotelarzy, restauratorów, szefów kuchni, kucharzy, jak i do konsumentów.

Jak co roku ekipy kucharzy z całej Polski pod „fachowym okiem” międzynarodowego kobiecego Jury przygotowują autorskie dania z wykorzystaniem wskazanych w Regulaminie i oryginalnych greckich produktów.

Konkurs ten należy do  najbardziej prestiżowych wydarzeń kulinarnych w Polsce.  Towarzyszą mu niezapomniane atrakcje takie, jak pokazy Sztuki Kulinarnej z całego świata,  prezentacje firm i smakowite degustacje dla wszystkich odwiedzających.

Konkurs Kulinarny Festiwalu Kuchni Greckiej nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski 2016 organizowanego przez Międzynarodowe Targi Poznańskie. Ogłoszenie wyników konkursowych, wręczenie nagród, upominków i podziękowań odbywa  się podczas Uroczystej Gali z wykwintną kolacją, będącej uwieńczeniem Festiwalu. Laureat pierwszej nagrody wyjeżdża wraz z osobą towarzyszącą na tygodniową wspaniałą wycieczkę do Grecji ufundowaną przez Biuro Podróży Hellas Travel www.hellastravel.pl

Na zakończenie wieczoru ma miejsce koncert Nikosa Rusketosa – lidera greckiego zespołu Orfeusz, oraz tańce w towarzystwie tłuczonych „na szczęście” talerzy.

Co roku zapewniamy również niesamowite występy innych artystów, pokazy etniczne, naukę tańców, czy spektakle teatralne.

I – Hotel Warszawianka Jachranka 2006

II – Hotel Warszawa Augustów 2007

III – Hotel Ossa Rawa Mazowiecka 2008

IV – Hotel Mazurkas Ożarów Mazowiecki 2009

V -Hotel Swing Kraków 2010

VI – Eurogastro Warszawa 2011

VII – Eurogastro Warszawa 2012

VIII – Eurogastro Warszawa 2013

IX – Eurogastro Warszawa 2014

X – Eurogastro Warszawa 2015

XI – Eurogastro Warszawa 2016

Wszystkim Partnerom, Uczestnikom i Gościom bardzo dziękujemy za wieloletnie wsparcie i zapraszamy do współpracy podczas  XI edycji.

Z wyrazami szacunku

www.vafidis.pl

 

Regulamin Festiwalu

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron