Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

XI Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”

20 Luty 2016 roku Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach

Arte Culinaria Italiana jest imprezą cykliczną odbywająca się od 2001 roku
w różnych hotelach i restauracjach w całej Polsce.
Konkurs ten służy promocji obiektów hotelarsko-gastronomicznych związanych z kuchnią i kulturą włoską oraz prezentacji firm oferujących produkty włoskie.
Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych odbywających się w Polsce. Zwycięzcy konkursu, oprócz nagród finansowych i rzeczowych otrzymują medale z prawdziwych kruszców, zostają też nominowani do Kulinarnego Pucharu Polski. Uczestnicy konkursu to kucharze z wielu najlepszych i uznanych restauracji i hoteli z całej Polski.

XI edycja konkursu zapowiada się równie interesująco.
W luksusowych wnętrzach współorganizatora imprezy – Fabryki Wełny Hotel & SPA w Pabianicach, nad całością wydarzenia czuwał będzie szef kuchni Wiesław Bober.
W jury będą zasiadali szefowie kuchni z Polski i z zagranicy, znane osobistości ze świata polityki, biznesu i mediów. Galę Dinner uświetni m.in. występ grupy muzycznej Stefana Terrazzino.
Podczas XI edycji tematem przewodnim jest przygotowanie dań zdrowej kuchni o charakterze kuchni włoskiej z odpowiednim wykorzystaniem naczyń kuchennych marki Philipiak Milano.
W konkursie wystąpi 12 ekip profesjonalnych kucharzy, którzy przygotują do oceny jury
dwa dania: makaron i danie główne. Odbędzie się także konkurs dla 9 finalistów konkursu dla amatorów, którzy zaprezentują włoskie danie z wykorzystaniem makaronu bezglutenowego.
Zwycięzcy konkursów otrzymają m.in. nagrody pieniężne, powlekane 24-karatowym złotem naczynia marki Philipiak Milano oraz wiele atrakcyjnych nagród rzeczowych i upominków od sponsorów.

Serdecznie zapraszam

Giancarlo Russo
Organizator

 

 

Załączniki:

Regulamin konkursu dla amatorów

Regulamin konkursu dla profesjomalistów

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron