Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Zmiany personalne w Warsaw Marriott Hotel

W obsadzie pięciogwiazdkowego Warsaw Marriott Hotel ostatnio doszło do wielu zmian personalnych. W wakacje posadę szefa kuchni objął Inderit Majota, a na początku września Paweł Żochowski & Paweł Możdżonek z Działu Gastronomii zostali docenieni i wyróżnieni w postaci awansu w dziale F&B.

Paweł Żochowski od sierpnia 2022 pełni funkcję Dyrektora Gastronomii. Rozpoczął pracę w hotelu w 1990 roku w dziale HouseKeeping, następnie został pomocnikiem barmana, a po 3 latach zaproponowano mu pracę na stanowisku barmana w O’Hara Pub, który był znany nieco później jako Champions Sport Bar. Tam miał przyjemność uczestniczyć w otwarciu jednego z pierwszych miejsc z pizzą w Warszawie, czyli PIZZA HUT. Po zakończeniu tego projektu wrócił do Lobby Baru, a następnie przeniósł się do Panorama Bar, gdzie pracował do 2007 roku, obejmując kolejne kierownicze stanowiska. W 2016 roku na chwilę odszedł z hotelu, aby na nowo rozpocząć swoją podróż z Marriotem również w Panorama Bar. Następne 2 lata to ciężki okres pandemii i awans na zastepcę kierownika gastronomii. Paweł Żochowski od marca do lipca 2022 pełnił stanowisko kierownika gastronomii. Ostatecznie od sierpnia 2022 jest dyrektorem działu gastronomii. Przeszedł przez wszystkie szczeble działu. Pozwala mu to jako osobie zarządzającej z pokorą, szacunkiem oraz dystansem kierować pracą swoich podwładnych.

Z małą przerwą pracuje w WMH ponad 30 lat. Jak mówi: „Cały ten czas był dla mnie nauką o życiu i ludziach, niezapomnianą przygodą. Praca w takim obiekcie to również spełnianie najwyższych standardów wobec Gości i współpracowników”.

Paweł Możdżonek od września 2022 pełni funkcję zastępcy Dyrektora Działu Gastronomii. Jego kariera zawodowa związana jest z hotelem Marriott. Pierwszy raz trafił tutaj jeszcze w szkole gastronomicznej jako praktykant, a potem kelner w dziale Bankietów. W 1998 roku zaczął pracę jako etatowy pracownik w dziale Sterwarding i jeszcze w tym samym roku został przeniesiony do działu Bankietów jako kelner. Po kilku latach awansował na stanowisko Kierownika Działu Bankietów. W 2012 roku jako Starszy Supervisor F&B zajmował się Champions Sports Bar, gdzie z powodzeniem poprowadził kilka wielkich wydarzeń sportowych, począwszy od EURO 2012, przez mistrzostwa świata w piłce nożnej 2014, kończąc na mistrzostwach świata w siatkówce w 2014 r. Potem wrócił do działu Bankietów jako Starszy Supervisor, pełniący funkcję managera działu Bankietów, a w późniejszym okresie objął to stanowisko na stałe. Paweł z pomocą swoich zaufanych kierowników zarzadzał dużymi zespołami, liczącymi do 80 osób. Do końca wakacji pełnił funkcję Assistant F&B Manager, a od września 2022 został Zastępcą Dyrektora Działu Gastronomii. Jest zdania, że każdy pracownik powinien przejść przez stanowiska od najniższego szczebla, ponieważ tylko wtedy jest w stanie zarządzać zespołem i wie z jakimi wyzwaniami będzie musiał się mierzyć.

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content