Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

TOP 20 Restauratorów na konferencji MADE FOR Restaurant 2021

Już za w przyszły wtorek podczas konferencji MADE FOR Restaurant Restauratorzy z całej Polski powalczą o stypendium biznesowe i tytuł prawdziwego ,,FIGHTERA 2021 roku”. Jednak nie rywalizacja i nagrody będą w centrum uwagi, tylko przedsiębiorcy prezentujący swoje sukcesy i porażki z ostatniego roku, które mogą pomóc innym z branży rozwinąć się lub utrzymać na powierzchni.

Przypomnijmy, że udział w konferencji MADE FOR Restaurant jest całkowicie bezpłatny, jednak obowiązuje wcześniejsza rejestracja. Wydarzenie pod hasłem ,,FIGHTERS” odbędzie się w formule on-line w przyszły wtorek, 20 kwietnia. Szczególne miejsce w programie poświęcone będzie wsparciu wyjątkowych miast: Miasta Gdyni i Miasta Kraków – Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej 2019, dla których gastronomia to istotny kawałek turystyki.

Podczas pierwszego etapu konkursu o stypendium biznesowe MADE FOR Restaurant z wielu przesłanych ankiet zostało wyłonionych TOP 20 Restauratorów, których prezentacje stanowią integralną część tegorocznych edycji konferencji. Opisując swoje historie, lokal i zespół przed pandemią, w trakcie lockdownów, podczas ograniczonej działalności w wakacje i teraz, restauratorzy w ankiecie mieli za zadanie udowodnić, dlaczego zasługują na miano nowych liderów branży.

Poniżej przedstawiamy listę TOP 20 Restauratorów, którzy zawalczą o tytuł FIGHTERA 2021 Roku:

  • Beniamin Bielecki z restauracji Bibenda w Warszawie
  • Agata i Michał Kuter z restauracji A Nóż Widelec w Poznaniu,
  • Jan i Monika Pawlak z restauracji Cafe La Ruina i Raj w Poznaniu
  • Marcin Miecznikowski z restauracji The PARK w Grodzisku Mazowieckim i The Alchemist w Warszawie
  • Stanisław Magdij z restauracji Bierhalle w Warszawie i Rebel Tang
  • Anna Bocheńska-Wiatr z restauracji DIFFERENT w Warszawie
  • Sylwia Biały z restauracji Piekielna Kura w Lubinie
  • Piotr Owczarski z restauracji Ambasada Smaku Made in Vietnam w Warszawie
  • Malka Kafka z restauracji Umamitu i Tel Aviv Urban Food w Warszawie i w Łodzi
  • Jolanta Jurkowlaniec z restauracji Dinette we Wrocławiu
  • Katarzyna Młynarczyk z restauracji Handelek w Krakowie
  • Patrycja Czepiec-Golańska, Artur Golański, Dorota i Michał Gostylla z NOLIO w Krakowie
  • Maciej Raczyński z restauracji Serwus w Gdyni
  • Sandra Ruta z Let’s Gofry w Łodzi
  • Agnieszka i Marcin Chmielewscy z restauracji Przystań & Marina i Przystań Tu we Wrocławiu
  • Jan Kilański z restauracji NEON w Gdyni
  • Tomasz Muza z Molám Thai Canteen & Bar w Krakowie
  • Małgorzata i Joanna Komsta z restauracji UMAMI w Pyskowicach i PLADO w Gliwicach
  • Maciej Kamiński z restauracji TAPAS Barcelona w Gdyni
  • Aleksander – Olo Brzuskiewicz z restauracji Spożywczy Food & Drinks w Gdańsku.

 

Następnie spośród 20 najlepszych zgłoszeń, Jury składające się z organizatora konferencji – FOR Solutions, partnerów wydarzenia, przedstawicieli branży i Uczestników konferencji, wybierze FIGHTERA 2021 roku. Otrzyma on tytuł najlepszego Restauratora Roku, 5 000 zł w gotówce i 2 000 zł w bonach zakupowych do sklepów Selgros Cash&Cerry, roczny abonament na system do rezerwacji MojStolik.pl z tabletem Lenovo oraz wsparcie marketingowe restauracji. Zwycięzca może być tylko jeden, jednak organizatorzy przewidzieli też nagrody specjalne. Głównym celem konkursu jest wspieranie wzajemnych relacji i pomoc gastronomii w trudnej sytuacji.

Wzajemne wzmacnianie się, inspirowanie i motywowanie, ma dać branży HoReCa siłę do walki w kolejnych miesiącach pandemii. – Tę edycję konferencji organizujemy w hołdzie tym, którzy skutecznie zdefiniowali swoje biznesy na nowo, a nawet w trudnym rynku dostrzegli szansę na rozwój i zmianę – mówi Agnieszka Małkiewicz z FOR Solutions, organizatorka konferencji. – Zapraszam do udziału w konferencji i korzystania ze wskazówek od tych, którzy dają radę.

Jak zmieniła się gastronomia od marca 2020 r.? Jak w trudnych warunkach dostrzec perspektywy na rozwój? Jakich zmian możemy spodziewać się w gospodarce w najbliższych miesiącach? Podpowiedzą, m.in. Anna Czarczyńska z Akademii Leona Koźmińskiego, Marcin Mączyński z Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego, Jarosław Uściński z Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, właściciel restauracji Moonsfera w Warszawie oraz Agnieszka Małkiewicz z FOR Solutions, organizatorka konferencji MADE FOR Restaurant.

Konferencja on-line to też kompendium praktycznych porad, jak przygotować się na restart, jak zaplanować pracę zespołu, jak dostosować nowe menu i jak przekonać Gości, że restauracje są bezpieczne. Prezentacje restauratorów zostaną podzielone na 5 bloków tematycznych, po których eksperci: Hanna Wencka z Aviko HoReCa Polska, Andrzej Drus z Transgourmet, Selgros Cash&Carry, Marcin Wajda z Winterhalter, Adam Drozdowski z Partner Center Horeca, John Gabrovic ze Stacji Food Hall, Maciej Nowak – dziennikarz i krytyk kulinarny, Polskie Zaklęte Rewiry i Małgorzata Minta z Minta Eats i inni, wygłoszą biznesowe komentarze, wskazując na możliwe kroki rozwoju i rozwiązania, które mogą przynieść wymierne efekty.

Bezpłatna rezerwacja na wydarzenie daje Uczestnikom możliwość powrotu po 20 kwietnia do nagrań i materiałów pokonferencyjnych, które będą dostępne na platformie konferencyjnej Meeting 15 aż do 20 maja. Ponadto uczestnicy otrzymają e-raport będący przedłużeniem wystąpień ekspertów na temat prowadzenia działalności w czasie pandemii.

 

Więcej informacji o Konferencji oraz bezpłatna rejestracja na stronie: https://forsolutions.pl/konferencja-fighters/

Zachęcamy do rejestracji oraz do głosowania na FIGHTERA 2021 roku!

Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

 

Aktualności

Fighterzy Roku 2021 – ogłoszenie wyników

6 maja br., po burzliwych naradach jury konkursowego oraz po przeliczeniu głosów uczestników konferencji MADE FOR Restaurant – edycja Fighters, organizatorzy konkursu o stypendium biznesowe

Otwarcie branży HoReCa w maju

Podczas konferencji prasowej 28.04 premier Mateusz Morawiecki przedstawił plan luzowania obostrzeń na nadchodzący miesiąc. 8 maja zostaną otwarte hotele, a 15 maja ogródki gastronomiczne, z

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok. 117
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 19 24
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron