Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Rejestracja na Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów tylko do 22 października!

Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów odbędzie się już 24 października 2023 w EXPO XXI, ul. Prądzyńskiego 12/14 w Warszawie. Jest to wyjątkowe wydarzenie, podczas którego jednego dnia i w tej samej przestrzeni spotykają się tłumnie profesjonaliści gastronomii z całej Polski.

Na scenie Kongresu pojawi się wielu uznanych ekspertów, którzy poruszą następujące tematy:

– Czy szef kuchni musi znać trendy kulinarne?

– Kuchnia śląska.

– Polska kuchnia żydowska.

– Czy można kupić sobie gwiazdkę? Co decyduje o prestiżowych sukcesach w świecie gastronomii?

– Jak obsługiwać angielskiego króla? Organizacja przyjęcia z udziałem głowy państwa.

– Dziecko w restauracji.

– Plating, czyli perfekcja na talerzu.

– Jak nie utopić zmian w zupie? Techniki skutecznego ich wprowadzania.

– Jak dziś ominąć trudności w prowadzeniu restauracji?

– W poszukiwaniu zysku, czyli skuteczne modele biznesowe w polskiej gastronomii.

W strefie ekspozycyjnej Kongresu zaprezentuje się prawie 80 wyselekcjonowanych wystawców.

Udział w wydarzeniu jest bezpłatny dla szefów kuchni, restauratorów i kucharzy. Rejestracja jest obowiązkowa. UWAGA – przypominamy, ze należy się pośpieszyć, ponieważ rejestracja będzie możliwa tylko do niedzieli 22 października. Osoby spoza branży nie mogą uczestniczyć w wydarzeniu.

Panel rejestracyjny: https://kongresszefowkuchni.pl/zarejestruj-sie/

Serdecznie zapraszamy!

„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Fot. Edward Trzeciakiewicz

Aktualności

Trwa Tydzień Kuchni Polskiej

Sieć hurtowni MAKRO Polska po raz szósty organizuje festiwal, podczas którego goście w blisko 400 restauracjach mogą spróbować klasycznych dań kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron