Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Mistrzostwa Świata Barmanów

W tym roku przypada jubileusz 60-lecia Międzynarodowego Stowarzyszenia Barmanów, organizacji skupiającej tysiące członków z 45 krajów  na całym świecie.

Doskonałą okazją do uczczenia jubileuszu będą Mistrzostwa Świata Barmanów w kategoriach Classic i Flair organizowane w Warszawie w dniach 5-10 listopada 2011 r. Swoją obecność potwierdziło 500 uczestników z 60 krajów, ze wszystkich kontynentów, w tym 106 zawodników uczestniczących w mistrzostwach.

Program Kongresu poza Mistrzostwami obejmuje szereg dodatkowych atrakcji, m.in.: uroczystości związane z jubileuszem, „Dzień Polski” w celu przybliżenia uczestnikom kongresu polskiej kultury, muzyki i tradycji kulinarnej. Ponadto przewidziane są codzienne spotkania ze zrzeszonymi członkami Stowarzyszenia w tzw. Hospitality Suites w celu zapoznania się z ich ofertą produktów i najnowszymi trendami w świecie barmańskim.

Organizatorem Kongresu jest Stowarzyszenie Polskich Barmanów z Prezesem Ryszardem Berentem na czele.
Partnerami wydarzenia są: Hilton Hotel Warszawa i Global Wings.
Obsługą PR zajmuje się firma Smarten.

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content