Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Targi HORECA/GASTROFOOD/ENOEXPO 2011

Spotkajmy się w Krakowie

Kompleksowa oferta z zakresu wyposażenia hotelu i restauracji, ponad 300 firm z Polski i zagranicy, blisko 10 tys. odwiedzających, liczne konkursy, pokazy sztuki kulinarnej i barmańskiej – tak co roku wygląda kompleks specjalistycznych imprez targowych branży HoReCa. Wydarzenie tradycyjnie odbędzie się w listopadzie – w tym roku od 16. do 18. w hali przy ul. Centralnej 41A w Krakowie.

Na największych jesiennych targach branży HoReCa w Polsce prezentowana jest pełna oferta wyposażenia dla restauracji, barów, kawiarni, cukierni, stołówek, pizzerii oraz hoteli i innych obiektów noclegowych, a także artykuły spożywcze i napoje dla gastronomii oraz wina z całego świata. Listopadowe wydarzenie to także bogaty program imprez towarzyszących, które stanowią dodatkową atrakcję dla odwiedzających.

Przez trzy dni odbędą się: 19. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii w Krakowie HORECA®, 10. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii w Krakowie GASTROFOOD® oraz 9. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie ENOEXPO®.

Salon Kawy i Herbaty

Na specjalnie przygotowanej i zaaranżowanej przestrzeni firmy kawowe, herbaciane, palarnie kawy oraz dystrybutorzy sprzętu zaprezentują swoją ofertę. Wszyscy zainteresowani będą mogli uczyć się od najlepszych baristów sztuki parzenia i przygotowania kawy oraz poznawać nowe egzotyczne smaki z różnych zakątków świata. Dla tych, którzy preferują herbatę, rozszerzyliśmy ekspozycję o jej dystrybutorów oraz o sprzęt niezbędny do parzenia.

Bezpłatne szkolenia dla restauratorów

Zapraszamy na specjalny wykład przygotowany przez Ogólnopolski Serwis Informacyjno – Kulinarny GdzieZjeść.info na temat: Jak zdobyć klientów i nie zbankrutować, czyli rozważny marketing w czasach kryzysu. Odpowiednio przygotowana kampania reklamowa sukcesem nowo otwieranej i działającej restauracji, czyli 10 kroków do tego, by lokal mądrze wykorzystywał finanse i skutecznie się promował! Wykład poprowadzi Anna Dębska, współwłaściciel Firmy Agencja Marketingowa AFMedia. 

VII Krakowski Festiwal Kulinarny

Podczas Festiwalu Kulinarnego wszyscy zwiedzający będą mogli poznać najnowsze produkty, urządzenia gastronomiczne i nowinki techniczne, ułatwiające pracę w restauracji, a także podnoszące standard obsługi klientów.  Ponadto w ramach imprezy odbędą się liczne konkursy kulinarne dla kucharzy oraz dla młodych adeptów sztuki kulinarnej, pokazy barmańskie czy live cooking. Dodatkową atrakcją będą pokazy gotowania z udziałem gwiazd.

Salon Produktów Regionalnych

To nowość tegorocznej edycji targów i jednocześnie odpowiedź na potrzeby zwiedzających. Przez trzy dni swoją ofertę zaprezentują małopolscy producenci wyrobów oryginalnych, niespotykanych i wyjątkowych w skali światowej – serów, wędlin, alkoholi (miodów pitnych, nalewek, piwa, wina), pieczywa, miodów, soków i przetworów. Jego znakomitym uzupełnieniem będzie Salon Enoturystyki, gdzie polscy producenci wina będą zachęcać do odwiedzenia krajowych winnic i poznania tajników powstawania trunku.

Krakowski Bieg Kelnerów

Impreza poprzedzi Targi HORECA i odbędzie się w sobotę 12 listopada. Celem wydarzenia jest podkreślenie wagi zawodu kelnera i zwrócenie uwagi na jakość obsługi w lokalach gastronomicznych. Na placu przed Galerią Krakowską do rywalizacji staną pracownicy z krakowskich restauracji. Trasa będzie torem przeszkód złożonym ze stolików do obsłużenia.

Najlepsi kelnerzy otrzymają nagrody indywidualne, a restauracje, które będą reprezentować, certyfikaty potwierdzające najszybszą i najsprawniejszą obsługę w mieście.

Godziny zwiedzania Targów:

16.11.(środa) – 10.00 – 17.00

17.11.(czwartek) – 10.00 – 17.00

18.11.(piątek) – 10.00 – 16.00

Biuro organizacyjne i tereny targowe:

 

Targi w Krakowie Sp. z o.o.

31-586 Kraków, ul. Centralna 41a

tel. (+4812) 686 14 03

www.targi.krakow.pl

www.horeca.krakow.pl

www.enoexpo.krakow.pl

Aktualności

590 lat króla rieslinga

13 marca 2025 roku przypada 590. rocznica pierwszej historycznej wzmianki o rieslingu, najważniejszej odmianie winogron w Niemczech. Tego dnia w 1435 roku Klaus Kleinfisch, administrator

Mistrzostwa Młodych Kelnerów 2025

Przed nami VII edycja ogólnopolskich Mistrzostw Młodych Kelnerów 2025, które odbędą się 20 marca br. o godz. 10.00  w budynku Zespołu Szkół Ponadpodstawowych  nr 3

THE BEST PIZZA AWARDS 2025

Już 25 czerwca 2025 r. Mediolan stanie się światową stolicą pizzy – The Best Pizza Awards powróci z trzecią odsłoną wydarzenia. Ta długo wyczekiwana gala

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron