Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Zapraszamy na „Grzybobranie dla Gastronomii”!

W dniach 10-12 września 2023 w Hotelu Mistral Sport w Gniewinie odbędzie się V edycja wydarzenia kulinarnego ,,Grzybobranie dla Gastronomii”. To znakomita okazja do promocji regionu oraz do zaangażowania się w ciekawą i sprawdzoną inicjatywę, która nie tylko łączy środowisko gastronomiczne i turystyczne, ale angażuje lokalną młodzież szkolną, kultywuje lokalną kulturę, a przede wszystkim łączy ludzi.

Wydarzenie to skierowane jest do całej branży gastronomicznej i turystycznej, czyli Szefów Kuchni, cukierni, kucharzy, regionalnych rzemieślników, artystów, szkół gastronomicznych.

W zeszłym roku w IV edycji „Grzybobrania dla Gastronomii” wzięło udział ponad 36 różnych firm oraz 12 patronów medialnych i merytorycznych, w tym m.in. Powiat Kościerski oraz Pomorska Regionalna Organizacja Turystyczna. Zaproszonych zostało 80 Szefów Kuchni z całej Polski. Byli obecni również regionalni rzemieślnicy, koła gospodyń wiejskich, lokalni artyści ludowi oraz firmy z branży turystycznej, okoliczni restauratorzy, właściciele hoteli, pensjonatów oraz lokalni szefowie kuchni.

W programie tegorocznej, piątej już edycji wydarzenia m.in.:

  • Warsztaty kulinarne w postaci live cooking – Szefowie Kuchni i kucharze przygotują dania wspólnie z uczniami szkół gastronomicznych,  korzystając z produktów od partnerów. Planowany jest wspólny stół z produktami od partnerów, z którego będą mogli skorzystać wszyscy gotujący Szefowie i uczniowie;
  • konkurs kulinarny dla szkół gastronomicznych pod hasłem ,,Grzyby” na zasadzie ,,Black box”. W konkursie będą uczestniczyć wybrane 4 szkoły. Odbędą się dwie punktowane konkurencje: pierwsza to gotowanie, a druga to sprawność fizyczna w temacie gastronomicznym.
  • prezentacje firm partnerskich;
  • prezentacje różnych regionalnych rzemieślników, artystów związanych z gastronomią i turystyką
  • I Mistrzostwa Polski w piłce nożnej branży Gastro – mecz KUCHARZE vs RESZTA ŚWIATA.

Organizatorem wydarzenia jest Sławomir Miotk, tel.: 501-775-300, e-mail: slawmio@wp.pl

Więcej informacji: https://www.facebook.com/grzybobraniedlagastronomii/

„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content