Skip to content
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Zapraszamy na „Grzybobranie dla Gastronomii”!

W dniach 10-12 września 2023 w Hotelu Mistral Sport w Gniewinie odbędzie się V edycja wydarzenia kulinarnego ,,Grzybobranie dla Gastronomii”. To znakomita okazja do promocji regionu oraz do zaangażowania się w ciekawą i sprawdzoną inicjatywę, która nie tylko łączy środowisko gastronomiczne i turystyczne, ale angażuje lokalną młodzież szkolną, kultywuje lokalną kulturę, a przede wszystkim łączy ludzi.

Wydarzenie to skierowane jest do całej branży gastronomicznej i turystycznej, czyli Szefów Kuchni, cukierni, kucharzy, regionalnych rzemieślników, artystów, szkół gastronomicznych.

W zeszłym roku w IV edycji „Grzybobrania dla Gastronomii” wzięło udział ponad 36 różnych firm oraz 12 patronów medialnych i merytorycznych, w tym m.in. Powiat Kościerski oraz Pomorska Regionalna Organizacja Turystyczna. Zaproszonych zostało 80 Szefów Kuchni z całej Polski. Byli obecni również regionalni rzemieślnicy, koła gospodyń wiejskich, lokalni artyści ludowi oraz firmy z branży turystycznej, okoliczni restauratorzy, właściciele hoteli, pensjonatów oraz lokalni szefowie kuchni.

W programie tegorocznej, piątej już edycji wydarzenia m.in.:

  • Warsztaty kulinarne w postaci live cooking – Szefowie Kuchni i kucharze przygotują dania wspólnie z uczniami szkół gastronomicznych,  korzystając z produktów od partnerów. Planowany jest wspólny stół z produktami od partnerów, z którego będą mogli skorzystać wszyscy gotujący Szefowie i uczniowie;
  • konkurs kulinarny dla szkół gastronomicznych pod hasłem ,,Grzyby” na zasadzie ,,Black box”. W konkursie będą uczestniczyć wybrane 4 szkoły. Odbędą się dwie punktowane konkurencje: pierwsza to gotowanie, a druga to sprawność fizyczna w temacie gastronomicznym.
  • prezentacje firm partnerskich;
  • prezentacje różnych regionalnych rzemieślników, artystów związanych z gastronomią i turystyką
  • I Mistrzostwa Polski w piłce nożnej branży Gastro – mecz KUCHARZE vs RESZTA ŚWIATA.

Organizatorem wydarzenia jest Sławomir Miotk, tel.: 501-775-300, e-mail: slawmio@wp.pl

Więcej informacji: https://www.facebook.com/grzybobraniedlagastronomii/

„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Aktualności

Gastronomiczne 3E: ekonomia, ekologia, ergonomia

Od 26 lat aktywnie uczestniczymy w przemianach branży, która przeszła niezwykłą ewolucję – od powstawania unikalnych konceptów po sukcesy międzynarodowe wybitnych szefów kuchni. Jesteśmy dumni,

Bocuse d’Or 2025

W Lyonie podczas targów Sirha odbył się wielki finał 20. edycji konkursu Bocuse d’Or. 24 ekipy z całego świata zaprezentowały wyjątkowe talenty i typowe smaki

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron