Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

BIOEXPO Warsaw – jedyne takie wydarzenie w Polsce!

W dniach 30 września – 2 października 2021 w Ptak Warsaw Expo będzie miała miejsce III edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Produktów Ekologicznych BIOEXPO Warsaw. To wyjątkowe wydarzenie w całości dedykowane produktom w jakości bio, eko i organic.

Preferencje polskich konsumentów uległy w ostatnim czasie znacznej zmianie. Możliwa do zaobserwowania jest rosnąca świadomość tego, czym jest zdrowe odżywianie, które jest też coraz częściej łączone ze zdrowym stylem życia oraz bardziej odpowiedzialne podejście do zakupów spożywczych. Dokładniej przyglądamy się etykietom, poszukujemy nowych produktów i chcemy, aby miały one korzystny wpływ na nasze zdrowie. BIOEXPO Warsaw od dwóch lat z dużym sukcesem sprzyja propagowaniu zdrowego stylu życia i w znacznym stopniu przyczynia się do rozwoju sektora BIO. Rosnąca z roku na rok liczba odwiedzających, jak i wystawców świadczy z jednej strony o dynamicznym rozwoju branży, z drugiej zaś o licznych korzyściach, jakie niesie za sobą udział w targach.

Podczas poprzedniej edycji wydarzenia aż 230 firm eksponowało swoje produkty, wśród których nie zabrakło licznych nowości oraz cenionych przez konsumentów hitów sprzedażowych. Wysoka frekwencja wśród odwiedzających sprzyjała aktywnej sprzedaży oraz kreowaniu przestrzeni dla podtrzymania oraz nawiązania nowych relacji biznesowych, będących kluczowym elementem wydarzenia formatu BIOEXPO.

W trakcie targów BIOEXPO Warsaw uczestnicy mają okazję odwiedzić stoiska czołowych producentów, dystrybutorów i instytucji prowadzących działalność w sektorze BIO. Wystawcy prezentują szeroki zakres asortymentu, w skład którego wchodzą, m.in.: żywność i napoje ekologiczne, produkty rolnictwa ekologicznego, ekologiczne kosmetyki i środki czystości, maszyny produkcyjne, opakowania i naczynia do serwowania, sprzęt gospodarstwa domowego, produkty dla zwierząt domowych. To wyjątkowa okazja do poznania tak szerokiej oferty certyfikowanych produktów. Dodatkowym atutem jest możliwość skorzystania z wyjątkowych ofert i promocji targowych przygotowanych przez wystawców. Targi BIOEXPO Warsaw to też doskonała okazja do poznania innowacyjnych rozwiązań oraz oferty startupów.

Ważnym punktem wydarzenia jest towarzyszący targom Kongres BIOEXPO, którego celem jest upowszechnianie wiedzy na temat walorów produktów ekologicznych wśród różnych grup odbiorców, m.in. rolników konwencjonalnych, producentów i przetwórców żywności, instytucji rządowych i pozarządowych, liderów opinii oraz konsumentów. Prowadzone przez branżowych ekspertów prelekcje kompleksowo podejmują tematykę rolnictwa i żywności ekologicznej, organicznych i naturalnych kosmetyków oraz środków czystości. W trakcie paneli dyskusyjnych poruszana jest również tematyka zdrowia oraz kwestie dotyczące środowiska.

Zachęcamy do udziału w targach!

„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Więcej informacji na stronie internetowej targów: www.bioexpo.pl

Aktualności

VIII Konkurs Polskich Win

Rusza ósma edycja Konkursu Polskich Win organizowanego przez Jasielskie Stowarzyszenie Winiarzy „Vinum pro Cultura” oraz Stowarzyszenie Sommelierów Polskich. Konkurs odbędzie się w dniach 5 –

Mistrzostwa Polski Sommelierów 2021

10 lipca odbędą się Mistrzostwa Polski Sommelierów. Konkurs zostanie przeprowadzonyw salach warszawskiego Hotelu Regent. Organizatorem cyklicznych zawodów jest Stowarzyszenie Sommelierów Polskich. Zgodnie ze standardami Międzynarodowego

Festiwal Smaków w Cieszanowie

W ramach Festiwalu Smaków w Cieszanowie 26.06.2021 r. odbędzie się konkurs kulinarny „Smaki Galicji”, który nominowany jest do prestiżowego Konkursu Pucharu Polski. Konkurs ten odbędzie

Zostań piekarzem!

Chcesz zdobyć lub uzupełnić swoje kwalifikacje? Jesteś osobą bezrobotną? Już teraz rozpocznij naukę na bezpłatnym, rocznym Kwalifikacyjnym Kursie Zawodowym w Zespole Szkół Gastronomicznych w Krakowie.

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok. 117
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 19 24
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron